03 270 37 12
Maandlenzen

Maandlenzen zijn maandelijks vervangbare zachte contactlenzen. Maandlenzen zijn de populairste lenzen in Nederland. De zachte contactlenzen dienen iedere maand vervangen te worden. Maandlenzen zijn alleen geschikt voor overdag en moeten gereinigd worden met de juiste lenzenvloeistoffen. Omdat de contactlenzen zo populair zijn in Nederland, zijn deze beschikbaar in alle soorten en maten. Ook zijn ze voor bijna iedere oogsterkte of oogafwijking verkrijgbaar. 

De belangrijkste voordelen van maandlenzen

 • U kunt ze langdurig dragen en hoeft ze minder vaak te vervangen dan dag- of weeklenzen.
 • Maandlenzen zijn voorzien van de nieuwste technologieën en laten dus goed zuurstof door. Ze zullen dus weinig oogirritaties veroorzaken.
 • Maandelijkse contactlenzen zijn erg toegankelijk en u kunt ze gemakkelijk bestellen via 123Optic.
 • In feite zijn maandlenzen goedkoper dan daglenzen. Dit komt doordat maandlenzen maandelijks vervangen dienen te worden en u ze dus veel langer draagt. U bent jaarlijks dus minder geld kwijt dan met daglenzen.
 • Een ander voordeel is dat u de lenzen minder vaak hoeft te bestellen. Op deze manier houdt u meer tijd over voor andere dingen. U heeft per jaar slechts 24 maandlenzen nodig.

Verschillende merken

Er zijn verschillende merken maandlenzen zoals Acuvue, Biofinity, Proclear en nog veel meer. De populairste uitgelegd:
 • Acuvue Vita lenzen zijn silicone hydrogel maandlenzen voorzien van de HydroMax technologie, waardoor ze vier volle weken goed gehydrateerd en comfortabel blijven zitten. De contactlenzen zijn speciaal ontworpen voor gevoelige ogen, veeleisende omgevingen, maximaal dragen en een frisse blik.
 • Biofinity contactlenzen zijn silicone hydrogel maandlenzen uit Aquaform. Aquaform materiaal biedt de perfecte balans tussen vocht en zuurstof. De lenzen zijn zo veilig dat u er zelfs mee kunt slapen.
 • Proclear lenzen zijn er in verschillende soorten. De lenzen van Proclear bieden meer comfort aan dragers van contactlenzen die ongemak ervaren met droogheid.
 • Air Optix Aqua lenzen zijn bestemd voor overdag dragen. Ze zijn gemaakt uit revolutionair siliconehoudend materiaal en laat meer zuurstof door naar het oog. Ogen hebben zuurstof nodig en moeten als het ware ademen.
 • Purevision contactlenzen hebben een 3-Zone Progessive Design en zijn ontworpen om het zicht op alle afstanden in het dagelijks leven te optimaliseren.
 • Softlens lenzen hebben een zeer dun ontwerp en zijn gemaakt van materiaal dat zorgt voor uitstekend zicht, comfort en goede weerstand. De maandlenzen zijn gemakkelijk in gebruik en worden aangeraden aan beginnende contactlens dragers.
 • Freshlook contactlenzen zijn kleur maandlenzen. Ze zijn bedoeld om van een van nature lichte of donkere oogkleur, de kleur te versterken. De gekleurde irisring van de contactlens geven uw ogen een intensievere indruk. Let op: wij kunnen kleurresultaat niet garanderen, omdat dit afhangt van uw eigen oogkleur.
 • Clearvision lenzen zijn perfect voor diegenen die contactlenzen willen uitproberen. De lenzen bieden goede hydratatie van het oog aan en bevatten een uv-filter die jouw ogen beschermen tegen schadelijke uv-stralen.
Welkom bij 123Optic
Keuze van land en taal
Aan het laden...