Maandlenzen zijn zachte contactlenzen die je gedurende 30 dagen achtereen kunt dragen. Aan het eind van de maand gooi je ze weg en vervang je ze voor een nieuwe set maandlenzen. Maandlenzen draag je alleen overdag en reinig je iedere dag na gebruik, voordat je gaat slapen, met een geschikte lenzenvloeistof.
Waarom kiezen voor maandlenzen?

1. Maandlenzen zijn goedkoper dan dag- of weeklenzen. Gedurende 30 dagen kun deze lenzen gebruiken, in tegenstelling tot 1 dag of 1 week.
2. Daarnaast zijn maandlenzen een milieuvriendelijkere keuze. Je gebruikt minder contactlenzen en hebt dus op die manier ook minder afval.
3. Maandlenzen zijn vaak comfortabele contactlenzen. Dit door de hoge zuurstofdoorlaatbaarheid, waardoor je ogen beter kunnen ademen en vochtig blijven. Hierdoor voorkom je last van droge ogen en oogirritaties.
4. Maandlenzen zijn geschikt voor veel verschillende type mensen. Doordat de lenzen comfortabel en gemakkelijk in te doen zijn, zijn de lenzen bijvoorbeeld ook zeer geschikt voor beginnende lenzendragers. Ook zijn de maandlenzen een goede optie voor mensen met een actief leven, veel sporten en veel bewegen. Dit komt doordat de zachte lenzen zich aan je oog vast zuigen als het ware, waardoor ze niet snel uit je ogen zullen vallen en je ze niet snel kwijt zult raken.