In veel winkels zoals HEMA, Kruidvat, DA en Etos kun je gekleurde lenzen kopen zonder een recept nodig te hebben van de opticien. Maar hoe goed zijn deze lenzen nu eigenlijk voor je ogen? In deze blog zullen wij de drogisterij lenzen vergelijken met merklenzen van de opticien en 123Optic. Zo kom je erachter hoe het precies zit met de prijs en kwaliteit van deze lenzen en kun je beter een keuze maken wanneer jij op zoek bent naar lenzen die jouw oogkleur veranderen. Zo kan je op een veilige, gezonde én voordelige manier nieuwe kleurlenzen aanschaffen.

Wat zijn kleurlenzen?

Met het gebruik van kleurlenzen kun je ervoor zorgen dat de kleur van je ogen tijdelijk wordt veranderd of benadrukt. Er bestaan namelijk gekleurde lenzen om ervoor te zorgen dat de gehele oogkleur verandert en lenzen die de natuurlijk oogkleur benadrukken. Het is dus belangrijk om goed na te denken over wat voor effect jij graag wilt bij het dragen van deze lenzen en goed zoekt naar een soort lens die dit effect geeft. Het midden van de contactlens is altijd transparant, waardoor je scherp en helder zicht behoudt.

Het is mogelijk om gekleurde lenzen aan te schaffen met of zonder sterkte. Zo is het voor iedereen mogelijk om deze aanpassing aan de oogkleur te doen. Kleurlenzen worden voor de Nederlandse markt door een tiental fabrikanten gemaakt. HEMA kleurlenzen en die van andere drogisterijen worden ook door deze fabrikanten geproduceerd.

Kwaliteitsvergelijking drogisterij/HEMA lenzen en opticien/123Optic

De kwaliteit van kleurlenzen is afhankelijk van drie factoren: scherpte, kwaliteit van de kleur en draagcomfort. Ook vinden mensen het vaak belangrijk dat de lenzen er natuurlijk uitzien. Wanneer je bij de HEMA kleurlenzen aanschaft, zal dit alleen kunnen als jij geen oogafwijking hebt. De lenzen zijn namelijk niet op sterkte verkrijgbaar. Deze lenzen worden ook wel plano lenzen genoemd. De HEMA lenzen zijn daarentegen niet ontwikkeld om comfortabel te zitten op het oog. Er zijn 5 verschillende kleursoorten die afhankelijk van de kleur er wel of niet natuurlijk uitzien.

Je kan er ook voor kiezen om gekleurde lenzen aan te schaffen voor 123Optic of de opticien. 123Optic biedt dezelfde lenzen aan als de opticien, maar zijn gemiddeld 40% goedkoper. Merklenzen zijn vaak ontwikkeld om zowel de kleur op een natuurlijk manier te veranderen, als om de gehele dag comfortabel te blijven. Afhankelijk van de kleurlenzen die jij wilt, zijn er tot wel 12 kleuren beschikbaar.

Prijsverhouding drogisterij/HEMA lenzen en opticien/123Optic

Alhoewel het idee bestaat dat kleurlenzen van de HEMA, Kruidvat, DA of Etos veel goedkoper zijn, is dit in verhouding vaak niet het geval. Zachte gekleurde lenzen van HEMA zijn namelijk niet voordeliger dan die van 123Optic. Bij een steekproefvergelijking is zelfs gebleken dat online aanbieders van gekleurde lenzen in 70% van de gevallen voordeliger zijn. Je kan dit natuurlijk ook zelf vergelijken door de actuele prijzen te bekijken op onze website.

Hoe begin ik met het dragen van kleurlenzen?

Het is belangrijk dat wanneer je wilt beginnen met het dragen van (kleur)lenzen, je altijd eerst naar een opticien moet gaan. Ogen zijn namelijk zeer gevoelig voor veranderingen waardoor je irritaties, infecties of krasjes kan krijgen. Wij raden je dan ook aan om, ook als je geen oogafwijking hebt, eens per half jaar je ogen laat nakijken bij een opticien of optometrist. Wanneer je kleurlenzen op sterkte wilt dragen, moet je eerst je ogen laten opmeten. Dit kan je laten doen bij een opticien, welke jou kan vertellen wat voor sterkte jij nodig hebt voor jouw ogen.

Een opticien of optometrist kan helpen bepalen of jouw ogen geschikt zijn voor het dragen van gekleurde lenzen. Niet iedereen kan deze lenzen namelijk verdragen, bijvoorbeeld door een allergie voor het materiaal. De opticien kan je ook helpen met een keuze maken voor de lenzen die het beste bij jouw oog passen. Ook moet je goed opletten wat voor lenzen je aanschaft en wat de draagtijd hiervan is. Zachte lenzen kunnen namelijk maar voor een bepaalde tijd worden gedragen en het is verstandig om je hieraan te houden.

Kleurlenzen online bestellen

Wanneer je weet welke sterkte je nodig hebt, kun je lenzen heel eenvoudig en voordelig kleurlenzen online bestellen. Bij 123Optic kun je flink besparen op kleurlenzen met of zonder sterkte. Bij 123Optic heb je een ruime keuze uit gekleurde lenzen van bekende fabrikanten, die ontwikkeld zijn voor een hoog draagcomfort. Mocht je er nog niet helemaal uit zijn of kleurlenzen bij je passen, dan kunnen wij jou hierbij helpen. Daarvoor moet je wel even contact opnemen met onze klantenservice.

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze periodieke update met kortingen en tips en trucs en krijg een korting van € 5 op je eerste bestelling!