Door kleurlenzen te gebruiken kan je een volledig nieuwe oogkleur krijgen. Met een nieuwe oogkleur verander je ook meteen je uitstraling. In deze blog testen we de drie populairste kleurlenzen van Freshlook uit op groene ogen.

Soorten kleurlenzen voor groene ogen

Er bestaan vele soorten kleurlenzen die geschikt zijn voor groene ogen. Bij het zoeken naar dit type lenzen is het belangrijk om te kiezen voor een merk dat kwalitatieve lenzen levert. Zo zorg je ervoor dat je ogen gezond blijven, terwijl je een mooie verandering van de oogkleur hebt. Daarnaast moet je een keuze maken tussen wat voor kleurverandering jij wilt. Er bestaan lenzen die de oogkleur compleet veranderen, welke ondoorzichtige lenzen genoemd worden. Ook zijn er kleurlenzen die de oogkleur juist accentueren, deze worden transparante lenzen genoemd. Doordat groene ogen er in vele variaties zijn, is het goed om te kijken naar jouw oogkleur. Bij kleurlenzen voor lichte ogen kunnen transparante lenzen erg mooi zijn, terwijl bij donkere ogen ondoorzichtige lenzen een mooier effect kunnen hebben.

Naast dat gekleurde lenzen een ander effect kunnen hebben, zijn de lenzen ook verkrijgbaar met verschillende draagtijden. Zo zijn kan je kiezen uit gekleurde daglenzen of maandlenzen. Ook is het mogelijk om de lenzen met of zonder sterkte te nemen. Als je kiest voor lenzen met sterkte, kan bijziendheid of verziendheid worden gecorrigeerd. Bij 123Optic kan je vele goedkope kleurlenzen aanschaffen. Ze zijn beschikbaar voor groene ogen, maar ook voor blauwe, grijze of bruine ogen.

Gekleurde maandlenzen

Eén van de manieren om kleurlenzen te dragen, is het kiezen voor gekleurde maandlenzen. Met maandlenzen ben je vaak goedkoper uit dan daglenzen, doordat je ze minder vaak hoeft te vervangen. Dit betekent ook dat ze beter zijn voor het milieu. Maandlenzen dienen dagelijks na het dragen gereinigd te worden met lenzenvloeistof. Zo kunnen ze elke dag weer comfortabel gedragen worden.

Gekleurde daglenzen

Als je op zoek bent naar kleurlenzen die makkelijk te gebruiken zijn, zijn gekleurde daglenzen een goede optie. Deze lenzen zijn niet alleen makkelijk in gebruik, maar het is ook de meest hygiënische manier om lenzen te dragen. Je kunt de contactlenzen na het dragen weggooien en de volgende dag gebruik maken van een nieuwe set.

Review Freshlook Colorblends kleurlenzen voor groene ogen

In deze blog zijn de Freshlook Colorblends kleurlenzen getest op groengrijze ogen. Freshlook Colorblends zijn beschikbaar in 12 verschillende kleuren. De populairste kleuren zijn getest, namelijk Gemstone Green, Gray en Amethyst. In de foto's hebben we in één oog de kleurlens ingedaan, zodat je de verandering duidelijk kunt zien. Op de foto's heeft het oog rechts steeds de kleurlens in.

Groene kleurlenzen op groene ogen (Gemstone Green)

kleurlenzen-groene-ogen-freshlook-gemstone-green

Je ziet bij deze kleurlenzen een duidelijk verschil met mijn eigen ogen. Mijn ogen zijn vooral aan de binnenkant groen en aan de buitenkant grijs, wat bij deze kleurlenzen prachtig staat. Dit is dan ook mijn favoriet van alle geteste Freshlook kleurlenzen. Gemstone Green staat op groene ogen natuurlijk, maar creëert toch een geheel nieuwe look.

Grijze kleurlenzen op groene ogen (Gray)

kleurlenzen groene ogen freshlook gray

Deze grijze kleurlenzen voor groene ogen geven maar een subtiele verandering. De kleurverandering is hierdoor erg natuurlijk. Toch had ik verwacht dat de kleur wel wat opvallender zou zijn. De gekleurde contactlenzen staan dan ook erg mooi op bruine ogen, zoals in onze andere test is gebleken. Als je op zoek bent naar lenzen die een subtiele verandering geven, zijn deze Freshlook Colorblends lenzen erg mooi.

Paarse kleurlenzen op groene ogen (Amethyst)

kleurlenzen groene ogen freshlook amethyst

Ik keek het meest uit naar het testen van de paarse lenzen. Ik vond het dan ook erg bijzonder om te zien dat een onnatuurlijke kleur er zo natuurlijk uit kan zien op je ogen. Bij groene ogen veranderen je ogen met deze kleur dus niet spectaculair, maar het is wel een mooie verandering van de ogen. Je kunt deze lenzen dragen tijdens Halloween of een ander verkleedfeest om je look af te maken.

Conclusie kleurlenzen voor groene ogen

Kleurlenzen kunnen je echt een andere uitstraling geven, dat vond ik heel bijzonder. Alle geteste kleuren van Freshlook Colorblends waren erg natuurlijk. Gemstone Green gaf de grootste verandering en was op een groene oogkleur erg mooi. Dit was mijn favoriet. De twee andere kleuren, Gray en Amethyst, waren ook mooi, maar subtieler.

Zelf draag ik geen lenzen, dus heb ik de lenzen zonder sterkte getest. Ik had nog nooit eerder lenzen gedragen, waardoor het best moeilijk was om ze in te zetten. Gelukkig lukte het beter nadat het eenmaal gelukt was. De blog waarin geschreven werd over het in en uitdoen van contactlenzen hielp mij hier enorm bij. Het was wel even wennen om lenzen in mijn ogen te hebben. Ze voelden snel al comfortabeler aan, maar ik denk wel dat je de lenzen vaker moet dragen voordat het echt natuurlijk aanvoelt.

Freshlook Colorblends zijn kleurlenzen van hoge kwaliteit. Ze zorgen voor een mooie kleurveranderingen, maar zijn ook comfortabel voor de ogen. Het is zeker aan te raden om deze gekleurde contactlenzen een keer uit te proberen.

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze periodieke update met kortingen en tips en trucs en krijg een korting van € 5 op je eerste bestelling!