Heb je altijd al een andere oogkleur willen proberen? Probeer dan eens kleurlenzen. Met gekleurde contactlenzen kan je tijdelijk de kleur van je ogen veranderen. Wij testen de drie populairste kleurlenzen voor bruine ogen voor je uit!

Welke soorten kleurlenzen voor bruine ogen zijn er?

Het gebruik van kleurlenzen kan je een nieuwe look geven. Hierbij kan je kiezen uit een subtiele of een opvallende verandering van je natuurlijke oogkleur. Er bestaan namelijk verschillende soorten kleurlenzen: ondoorzichtige en transparante. Bij het kiezen van de juiste kleurlenzen voor bruine ogen is het belangrijk dat je kiest voor ondoorzichtige kleurlenzen. Ondoorzichtige kleurlenzen veranderen je natuurlijke oogkleur compleet terwijl transparante kleurlenzen je natuurlijke kleur meer intensiteit geven. 

Kleurlenzen zijn verkrijgbaar als zachte daglenzen of maandlenzen en met sterkte (voor bijziendheid en verziendheid) of zonder sterkte. 123Optic biedt een ruim aanbod aan goedkope kleurlenzen aan. Kies uit veel verschillende kleuren: blauw, groen, grijs, hazel en meer! 

Wist je dat? Contactlenzen kan je vaak declareren bij je zorgverzekeraar! 

Gekleurde maandlenzen 

Gekleurde maandlenzen zijn ideaal als je regelmatig kleurlenzen draagt. Ook bieden maandlenzen de beste prijs-kwaliteitverhouding. Wel dienen maandlenzen goed onderhouden te worden door ze na het dragen schoon te maken en te bewaren in lenzenvloeistof. Op deze manier kan je de lenzen tot dertig dagen achtereen dragen. 

freshlook colorblends
Van boven naar beneden: Gray, Gemstone Green en Amethyst

Gekleurde daglenzen

Gekleurde daglenzen zijn perfect als je af en toe kleurlenzen draagt. Daglenzen zijn handig en hygiënisch in gebruik en vereisen geen onderhoud. Je hoeft ze dus niet te bewaren in lenzenvloeistof, maar gooit ze na het dragen weg. 

Kleurlenzen voor bruine ogen review

Freshlook Colorblends zijn zachte gekleurde maandlenzen van de fabrikant Alcon. Ze zijn verkrijgbaar in twaalf tinten. Hieronder testen we 3 kleuren van Freshlook Colorblends: Gray, Amethyst en Gemstone Green. Om het resultaat beter te laten zien hebben we op de foto’s slechts één lens in gedaan. 

Groene kleurlenzen op bruine ogen (Gemstone Green)

Freshlook Colorblends Gemstone Green

Wow, wat een verandering! De kleur ‘Gemstone Green’ is de meest opvallende kleur en geeft mijn ogen een totaal andere blik. Het is een drastische verandering, wat op mijn natuurlijke kleur ogen er eerlijk gezegd niet heel natuurlijk uitziet. Op een andere kleur ogen zouden ze wel heel mooi kunnen zijn. Wellicht is deze kleur op bruine ogen geschikter voor een verkleedfeest, bijvoorbeeld met halloween. 

Grijze kleurlenzen op bruine ogen (Gray)

Freshlook Colorblends Gray

De kleur ‘Gray’ is mijn persoonlijke favoriet. De grijze lenzen blenden heel mooi met mijn natuurlijke oogkleur en geven toch een totaal andere look. Dit zijn ook zeker lenzen die ik anderen zou aanraden. De kleur ziet er op bruine ogen namelijk heel natuurlijk uit. 

Paarse kleurlenzen op bruine ogen (Amethyst) 

Freshlook Colorblends Amethyst

Alhoewel paars natuurlijk geen natuurlijke oogkleur is, vond ik ze er mooi uitzien. Ook deze kleurlenzen vond ik heel mooi op mijn ogen. Ik zou minder snel voor deze kleur kiezen, omdat ik de voorkeur geef aan een natuurlijke kleur, maar vond ze desondanks heel mooi. Ook deze kleur zou ideaal zijn om een kostuum of outfit helemaal compleet te maken voor een verkleedfeest of halloween. 

Conclusie kleurlenzen voor bruine ogen 

Het is bijzonder om te zien hoe je er anders uit ziet met een andere oogkleur. Het eindresultaat hangt natuurlijk wel af van je natuurlijke oogkleur. 

De lenzen zijn iets groter dan mijn standaard contactlenzen (Air Optix Aqua), waardoor ze iets minder makkelijk in te doen zijn. Als je nog nooit contactlenzen hebt gedragen kan het indoen van lenzen een uitdaging zijn. Lees hier onze tips met stappenplan voor lenzen indoen en uitdoen. Maar als je dagelijks contactlenzen draagt zoals ik is dat geen probleem! Het voordeel is ook dat mijn pupillen en dus ogen meteen een stuk groter leken. 

Qua draagcomfort raak je snel al gewend aan de lenzen en merk je er niets meer van. In het begin is het altijd even wennen bij nieuwe lenzen. Freshlook Colorblends van Alcon zitten zeer comfortabel en hebben een hoog watergehalte om droge ogen te voorkomen. Daarnaast zijn de gekleurde contactlenzen helemaal niet duur, zelfs niet met sterkte. Leuk om een keertje te proberen dus! 

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze periodieke update met kortingen en tips en trucs en krijg een korting van € 5 op je eerste bestelling!