Het gebruik van kleurlenzen kan een mooie verandering geven in het uiterlijk. Het geeft vaak een opvallende en unieke blik aan iemand, maar dit is wel geheel afhankelijk van de gekleurde lenzen waarvoor gekozen wordt. In deze blog zullen we dieper ingaan op natuurlijke kleurlenzen voor mensen met een donkere oogkleur. Wanneer je donkere ogen hebt, zal het effect van een kleurlens namelijk erg verschillen. Het is dan ook belangrijk dat je kiest voor natuurlijke kleurlenzen voor donkere ogen. Het zal er namelijk gek uitzien wanneer je een onnatuurlijke kleur gebruikt bovenop je donkere oogkleur. Wij zullen je meer vertellen over waar je op moet letten bij het aanschaffen van natuurlijke kleurlenzen.

Welke soorten kleurlenzen zijn er?

Er bestaan meerdere soorten natuurlijke kleurlenzen die te gebruiken zijn voor donkere ogen. Om zeker te weten dat je de goede gekleurde lenzen kiest, is het handig om te weten dat er twee soorten kleurlenzen bestaan. Je hebt namelijk lenzen die de oogkleur volledig veranderen en lenzen die de natuurlijke oogkleur benadrukken. Afhankelijk van wat voor effect jij graag wilt, moet je hier een keuze tussen maken.

Ondoorzichtige kleurlenzen (dekkend)

Wanneer je kiest voor ondoorzichtige kleurlenzen, kies je voor een lens die de oogkleur geheel verandert. De lenzen hebben dus een dekkende werking. Deze kleurlenzen werken vaak beter bij mensen met lichte ogen. De nieuwe oogkleur is namelijk afhankelijk van de natuurlijke oogkleur die eronder zit. Om met deze lenzen een natuurlijke look creëren wanneer je een donkere oogkleur hebt, is het dus verstandig om niet voor een té lichte kleur te kiezen, zoals blauw.

Doorzichtige kleurlenzen (benadrukkend)

Naast ondoorzichtige kleurlenzen, bestaan er ook doorzichtige kleurlenzen. Deze lenzen zorgen ervoor dat jouw natuurlijke oogkleur wordt benadrukt. Door het dragen van deze lenzen krijg je een intensere blik, maar blijft de oogkleur er wel natuurlijk uitzien. Wanneer je voor deze gekleurde lenzen kiest, is het belangrijk dat de je een kleur kiest die het dichtst bij jouw natuurlijke oogkleur past. Dit zorgt voor een natuurlijke look met kleurlenzen voor donkere ogen.

Welke kleurlenzen passen het beste bij donkere ogen?

De beste natuurlijke kleurlenzen voor donkere ogen zijn dus afhankelijk van het resultaat waar je naar zoekt. Als je voor een subtielere look wilt gaan, kan je het beste kiezen voor kleurlenzen die de oogkleur benadrukken. Wanneer je een intensere verandering zoekt, kan je het beste zoeken naar volledig dekkende kleurklenzen.

Bij de meeste kleurlenzen is het mogelijk om ze zowel met als zonder sterkte te bestellen. Als jij dus altijd lenzen draagt, kan je toch je look veranderen door kleurlenzen te gebruiken. Wij raden je aan om kleurlenzen aan te schaffen van een welbekende lenzenfabrikant. Er zijn namelijk vele kleurlenzen op de markt, maar dit wil niet zeggen dat ze allemaal ook veilig en gezond zijn voor de ogen. Als je ze bijvoorbeeld dagelijks wilt dragen is het ook van belang dat ze comfortabel zijn en dat je geen droge ogen krijgt. Het is dus belangrijk dat je je goed in de lenzen verdiept en de lenzen uitkiest die het beste bij jouw wensen passen. Voorbeelden van bekende fabrikanten zijn Air Optix, ClearVision, Freshlook en Queen's. Dat lenzen van een bekende lenzenfabrikant zijn betekent niet dat ze duur moeten zijn, wij bieden namelijk goedkope kleurlenzen aan van bekende fabrikanten.

Tips voor natuurlijke kleurlenzen voor donkere ogen

Het kan best lastig zijn om passende en natuurlijke kleurlenzen te vinden voor jouw donkere ogen. Om jou hier een handje bij te helpen, hebben wij een aantal goede kleurlenzen op een rijtje gezet die je goed kan gebruiken wanneer jij donkere ogen hebt.

Ondoorzichtige kleurlenzen:
Probeer eens deze Soflens lenzen: Soflens Natural Colors. Deze lenzen lenzen zijn in 10 kleuren beschikbaar en geschikt voor donkere ogen.

Doorzichtige kleurlenzen:
Probeer eens deze Freshlook lenzen: Freshlook Colorblends. Deze lenzen zijn in 12 verschillende kleuren te krijgen en zijn erg comfortabel.

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze periodieke update met kortingen en tips en trucs en krijg een korting van € 5 op je eerste bestelling!