Het is mogelijk: iemand leren kennen nog voordat je een woord gewisseld hebt. De kleur van je ogen zegt namelijk veel meer over je karakter dan je denkt. Regelmatig horen we opmerkingen dat mensen met blond haar en blauwe ogen niet zo slim zijn, maar is dat ook echt zo? Alles wat iemand anders denkt of voelt, is af te lezen aan de ogen. Ook vinden we vaak iemand aantrekkelijk vanwege zijn of haar mooie oogkleur. Ogen zeggen zoveel!

In dit artikel gaan we dieper in op wat de kleur van je ogen zegt over wie jij bent als persoon, oftewel je karakter. Zo weet je de volgende keer al meer over iemands karakter dan je denkt. Dat kan nog wel eens heel goed van pas komen!

Bruine ogen: de meest voorkomende oogkleur en natuurlijke leiders

Mensen met bruine ogen komen het meest voor. Mensen met deze oogkleur worden ook vaak als leiders beschouwd en stralen meer vertrouwen uit dan mensen met een andere oogkleur. Dit komt vanwege een stofje, genaamd melanine. Hoe meer melanine in het lichaam aanwezig is, hoe donkerder de bruine ogen en hoe sneller de hersenen werken. Mensen met bruine ogen hebben dus ook een snel reactievermogen. Mensen met bruine ogen zijn gevoeliger voor alcohol en raken sneller verslaafd. Mensen die een bruine oogkleur hebben worden door anderen gezien als zelfverzekerd, mysterieus, netjes en aantrekkelijk. Ten slotte is gebleken uit een onderzoek aan de Fort Hays State University dat mensen met donkere ogen beter zijn in het halen van doelen tijdens sport, zoals bij tennis.

Blauwe ogen: een sterke kracht en goed bestand tegen alcohol

Mensen met blauwe ogen worden vaak sexy gevonden. Blauwe ogen stralen namelijk openheid uit. Er wordt ook beweerd dat mensen met blauwe ogen minder intelligent zijn, maar dat is onjuist. Daar is geen wetenschappelijk bewijs voor. Mensen met blauwe ogen kunnen andere mensen goed aanvoelen en hebben een sterke innerlijke kracht. Blauwogige mensen kunnen beter tegen alcohol. Ze kunnen minder goed tegen licht vanwege minder pigment in de ogen. Daarnaast zijn mensen met blauwe ogen ook vaker extravert en energieker dan mensen met andere oogkleuren. Bijzonder is dat uit studies is gebleken dat vrouwen met blauwe ogen beter tegen de pijn van een bevalling kunnen dan vrouwen met donkerdere ogen.

Groene ogen: de mysterieuze oogkleur

Dit is de meest zeldzame oogkleur. Groene ogen worden vaak als zeer uniek beschouwd. Mensen met groene ogen beschikken over de leiderscapaciteiten van mensen met bruine ogen en over de innerlijke kracht van mensen met blauwe ogen. Het karakter van mensen met groene ogen is gedreven, creatief, gepassioneerd maar wel vaker jaloers en/of vijandig. Groenogige mensen worden ook vaak gezien als aantrekkelijk en charmant. Slechts 2% van de mensen heeft de kleur groen als oogkleur. Dit is ook de meest mysterieuze oogkleur vanwege de charmante, passievolle, aantrekkelijke kenmerken.

Grijze ogen: trouw maar lastig om te benaderen

Mensen met grijze ogen kunnen heel erg switchen van stemming. Soms zijn ze extravert, soms introvert. Ze kunnen uitbundig zijn of juist in zichzelf gekeerd. Met mensen met grijze ogen is het het lastigst om contact te leggen. Echter zijn ze wel heel loyaal, trouw en betrouwbaar. Daarnaast kunnen mensen met grijze ogen beter omgaan met pijn en stress. Ondanks hun mood swings, blijven ze er niet lang in hangen en kunnen ze goed relativeren. Mensen met grijze ogen komen ook niet heel vaak voor. Mensen met grijze ogen zijn wel erg gebalanceerd, ondanks de stemmingswisselingen. Ze hebben een goede balans in het leven. Mensen met grijze ogen zitten veelal in hun schulp maar wanneer ze eruit treden, zijn het hele loyale, verzorgende vrienden en familieleden. Vertrouwen winnen is bij mensen met grijze ogen erg belangrijk.

Zoals je hebt gelezen zegt de kleur van je ogen best veel over iemands karakter. Bovenstaande gegevens zijn op basis van onderzoeken geconcludeerd, waaronder een Zweedse studie met 428 deelnemers.

Je ogen zeggen alles! Wil je eens experimenteren met een andere oogkleur? Bekijk dan onze kleurlenzen, met en zonder sterkte verkrijgbaar.

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze periodieke update met kortingen en tips en trucs en krijg een korting van € 5 op je eerste bestelling!