Herpes heeft veel verschillende soorten vormen. Zo is het ook mogelijk dat herpes zich in het oog voordoet. Alhoewel veel mensen drager van het virus zijn, is het niet zo dat dit zich vaak uit als een ooginfectie. Meestal gebeurt dit wanneer iemand een zwakker immuunsysteem heeft.

Klachten van oculaire herpes

Het hebben van oculaire herpes komt met vervelende klachten. Zo geeft de ooginfectie pijn, glazige ogen, rode ogen, gezwollen oogleden, oogirritaties en tranende ogen. Ook kan iemand gevoelig zijn voor licht en ziet mogelijk wazig. Wanneer iemand oculaire herpes heeft zijn er ook andere klachten die niet met de ogen te maken hebben. Zo heeft iemand een gordelroosuitslag op het gezicht, wat een soort kleine blaasjes zijn.

Oculaire herpes voorkomen of behandelen

Momenteel is er nog geen effectieve behandelwijze voor oculaire herpes. Op het moment dat iemand oculaire herpes heeft, wordt er gekeken naar de bijkomende klachten en wordt er gericht op hoe deze kunnen worden onderdrukt. Dit kan gedaan worden door middel van oogzalf, oogdruppels of medicatie.