De zon schijnt en je wilt naar het strand. Maar als u contactlenzen draagt, kan dit dan uw ogen schaden? Wat moet u doen als u contactlenzen naar het strand draagt?

Kan ik contactlenzen in de zon dragen?

Kan ik contactlenzen in de zon dragen? Het antwoord is ja, maar er zijn enkele dingen om in gedachten te houden. Ten eerste is het belangrijk om een ​​zonnebril te dragen om je ogen te beschermen tegen schadelijke UV -stralen. Ten tweede, als u oogdruppels gebruikt, zorg er dan voor dat ze veilig zijn om te gebruiken met contactlenzen en niet in de zon worden bewaard. Sommige druppels kunnen irritatie of zelfs schade aan de lenzen veroorzaken. Overweeg ten slotte om dagelijkse contactlenzen te gebruiken in plaats van herbruikbare. Dagelijkse lenzen zijn ontworpen om voor een enkele dag te worden gedragen en vervolgens weggegooid, wat kan helpen bij het voorkomen van bacteriën en ander puin dat ooginfecties kan veroorzaken. Bovendien zijn ze handiger voor buitenactiviteiten zoals zwemmen of wandelen. Dus als u van plan bent om tijd in de zon door te brengen, laat uw contactlenzen u niet tegenhouden. Zorg ervoor dat u de nodige voorzorgsmaatregelen neemt om uw ogen veilig en gezond te houden.

Kan het zoute zeewater mijn contactlenzen schaden?

Heb je je ooit afgevraagd of het zoute zeewater je contactlenzen kan schaden? Nou, het antwoord is ja en nee. Aan de ene kant kan het zout in het water irritatie en ongemak in uw ogen veroorzaken, vooral als u dagelijkse contactlenzen draagt. Aan de andere kant zal het zout zelf uw lenzen niet beschadigen.

Het is echter belangrijk op te merken dat het zeewater bacteriën en andere micro -organismen kan bevatten die zich aan uw lenzen kunnen houden en infecties kunnen veroorzaken. Om dit te voorkomen, wordt het aanbevolen om een ​​duikbril te dragen tijdens het zwemmen of om uw lenzen te verwijderen voordat u een duik in de oceaan neemt.

Als je per ongeluk zeewater in je ogen krijgt terwijl je contactlenzen draagt, raak dan niet in paniek. Verwijder eenvoudig uw lenzen en spoel uw ogen af ​​met een nieuwe contactlensoplossing of gebruik oogtrops om zout of bacteriën weg te spoelen. En vergeet niet, volg altijd de instructies van uw oogarts als het gaat om de zorg voor uw contactlenzen.

Wat moet ik doen als ik zand in mijn ogen krijg terwijl ik contactlenzen draag?

Zand in je ogen krijgen is nooit een aangename ervaring, vooral als je contactlenzen draagt. Als dit u overkomt, moet u het eerste doen om de drang te weerstaan ​​om uw ogen te wrijven. Dit kan verdere irritatie veroorzaken en mogelijk uw hoornvlies krassen. Probeer in plaats daarvan je ogen uit te spoelen met zoutoplossing of kunstmatige tranen. Als u geen bij de hand hebt, kunt u als laatste redmiddel schoon water gebruiken. Het is ook een goed idee om uw contactlenzen te verwijderen en deze grondig schoon te maken voordat u ze weer inslaat. Als u zich vaak in Sandy -omgevingen bevindt, overweeg dan om over te schakelen naar dagelijkse contactlenzen, die u aan het einde van de dag kunt verwijderen om opbouw te voorkomen en irritatie.

Conclusie

Samenvattend is het veilig om contactlenzen naar het strand te dragen, maar voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen om uw ogen te beschermen tegen schadelijke UV -stralen door een zonnebril te dragen. Het is ook belangrijk om veilige eyedrops te gebruiken en te overwegen dagelijkse contactlenzen te gebruiken om opbouw van bacteriën en ooginfecties te voorkomen. Hoewel zoutwater uw lenzen niet zal beschadigen, kan dit irritatie en ongemak veroorzaken, en het wordt aanbevolen om een ​​bril te dragen of uw lenzen te verwijderen voordat u zwemt. Als zand in uw ogen komt, wrijft u ze niet en spoel ze weg met zoutoplossing of schoon water. Het is ook raadzaam om over te schakelen naar dagelijkse contactlenzen als u zich vaak in Sandy -omgevingen bevindt. Concluderend is het cruciaal om voor uw ogen te zorgen terwijl u contactlenzen op het strand draagt, en het gebruik van producten zoals veilige eyedrops en dagelijkse contactlenzen kan helpen om ongemak en infecties te voorkomen.

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze periodieke update met kortingen en tips en trucs en krijg een korting van € 5 op je eerste bestelling!