Hoewel de productie van contactlenzen een extreem veilig en gecontroleerd medisch proces is, gebeuren er fouten. Soms krijg je een lens die een scheurtje of een bobbel bevat. Wat zou je moeten doen?

Hoe merk je een scheur of een bobbeltje in een contactlens?

heb je ooit ongemak ervaren terwijl je je contactlenzen draagt? Het kan te wijten zijn aan een scheur of een uitstulping in uw lens. Maar hoe merk je het? Nou, allereerst, als je enig ongemak of irritatie voelt, haal je lens onmiddellijk eruit. Houd het vervolgens tegen het licht en inspecteer het nauwlettend. Zoek naar scheuren of uitstulpingen op het oppervlak van de lens. Als je niets kunt zien, probeer dan een foto van de lens te maken en in te zoomen om een ​​betere blik te krijgen. Als je een scheur of bobbel opmerkt, raak niet in paniek!

Wat moet u doen als u merkt dat uw contactlens is gescheurd of defect is?

Als u een contactlensdrager bent, weet u hoe belangrijk het is om uw lenzen in goede staat te houden. Maar wat moet u doen als u opmerkt dat uw contactlens is gescheurd of een defect bevat? Belangrijke dingen eerst, raak niet in paniek! Het is niet ongewoon dat contactlenzen scheuren of in de loop van de tijd beschadigd raken. Het beste wat u kunt doen, is een foto van de beschadigde lens maken en meteen contact opnemen met de klantenservice. Ze kunnen u zo snel mogelijk helpen een vervangende lens te krijgen. Het is belangrijk om te onthouden dat het dragen van een gescheurde of defecte lens ongemakkelijk en zelfs gevaarlijk kan zijn voor je ogen. Dus probeer het niet langer dan nodig te dragen. En als je je een beetje gefrustreerd voelt over het gedoe rondom een beschadigde lens, onthoud dan dat het allemaal deel uitmaakt van de ervaring met het dragen van contactlens.

Hoe krijg je een vervanging voor je contactlens?

Het krijgen van een vervanging is eenvoudiger dan je zou denken! Maak eerst een foto van de beschadigde of ontbrekende lens. Dit helpt de klantenservice het type lens dat u nodig heeft te identificeren. Neem vervolgens contact op met het klantenserviceteam van uw lensaanbieder. Ze kunnen u zo snel mogelijk door het proces van het krijgen van een vervangende lens begeleiden. Maak je geen zorgen, ze hebben het allemaal al eerder gehoord - van honden die lenzen eten tot lenzen die uitsteken tijdens skydiving. Dus, wees niet verlegen, bel ze gewoon en ga terug naar het duidelijk zien!

Conclusie

Contactlenzen kunnen soms scheurtjes vertonen of een defect bevatetn, wat ongemak en potentieel gevaar voor de ogen veroorzaakt. Als u ongemak of irritatie ervaart tijdens het dragen van uw lenzen, haalt u ze onmiddellijk eruit en inspecteert u ze op scheuren of bobbels. Als u schade opmerkt, neemt u een foto en neemt u contact op met de klantenservice om zo snel mogelijk een vervangende lens te krijgen. Het is belangrijk om te onthouden dat het dragen van een beschadigde lens ongemakkelijk en zelfs gevaarlijk kan zijn voor je ogen. Probeer het niet langer te dragen dan nodig. Fabrikanten van de contactlenzen hebben klantenserviceteams die ervaren zijn met het omgaan met allerlei problemen, dus aarzel niet om hulp te reiken. Bovendien zijn er producten beschikbaar die kunnen helpen uw lenzen in goede staat te houden, zoals reinigingoplossingen en lenzendoosjes. Voor uw ogen zorgen is cruciaal, dus negeer geen tekenen van ongemak of schade aan uw contactlenzen.

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze periodieke update met kortingen en tips en trucs en krijg een korting van € 5 op je eerste bestelling!