Of u nu een ervaren drager van de contactlenzen bent of net begint met contactlenzen, u moet zich aan dezelfde regels houden bij het plaatsen van contactlenzen. Hoe werkt dit proces?

Wat moet u voorbereiden voordat u contactlenzen aanbrengt?

Voordat u contactlenzen aanbrengt, is het belangrijk om uzelf en uw omgeving voor te bereiden. Zorg er eerst voor dat je handen schoon en droog zijn. Dit voorkomt dat vuil of bacteriën op de lenzen komen en irritatie of infectie veroorzaken. Ten tweede, heb een spiegel en een goed verlichte gebied klaar. Dit helpt u om te zien wat u doet en ervoor te zorgen dat de lenzen goed op uw ogen zijn geplaatst.

Het kan enige tijd duren om te wennen aan het dragen van contactlenzen, dus het is belangrijk om geduld te hebben. Wees niet ontmoedigd als er een paar pogingen nodig zijn om ze correct binnen te krijgen. Het is ook belangrijk om de instructies van uw oogarts of optometrist te volgen. Dit omvat hoe lang je de lenzen moet dragen en hoe je ze goed kunt reinigen en opslaan.

Vergeet niet dat contactlenzen een geweldig alternatief voor een bril kunnen zijn, maar ze vereisen wel wat extra zorg en aandacht. Neem de tijd om uw lenzen goed voor te bereiden en te zorgen, en u kunt genieten van duidelijk zicht zonder enig ongemak of irritatie.

Wat zijn de stappen om contactlenzen in te zetten?

Het inbrengen van contactlenzen kan een ontmoedigende taak zijn, vooral voor first-timers. Met een beetje oefening en geduld kan het echter een eitje worden. Hier zijn de stappen om te volgen:

1. Was uw handen grondig met zeep en water en droog ze met een schone handdoek. Dit helpt voorkomen dat vuil of bacteriën in je ogen komen.

2. Open het doosje met contactlenzen en haal er één lens uit. Controleer of het niet binnenstebuiten is door het op de punt van je vinger te plaatsen en naar de randen te kijken. Als het een "U" -vorm ziet, is deze correct geplaatst.

3. Gebruik uw andere hand om uw bovenste ooglid vast te houden en trek het omhoog. Gebruik uw middelvinger om uw onderste ooglid vast te houden en trek het naar beneden.

4. Plaats de lens op de punt van uw wijsvinger en gebruik uw andere hand om uw oogleden open te houden. Kijk recht vooruit en leg de lens voorzichtig op je oog.

5. Knipper een paar keer om de lens te helpen zich op zijn plaats te vestigen. Herhaal het proces met de andere lens.

Vergeet niet dat er een paar pogingen nodig zijn om het onder de knie te krijgen, dus word niet ontmoedigd. Neem de tijd en wees geduldig. Met oefening zul je in een mum van tijd een professional zijn!

Wat te doen als u er niet in slaagt contactlenzen in te zetten?

Contactlenzen plaatsen kan een beetje lastig zijn, vooral als u er nieuw in bent. Maak je geen zorgen als je in het begin niet lukt, het kost tijd en oefen om het goed te krijgen. Hier zijn enkele tips om u te helpen:

1. Neem de tijd: haasten zich om uw contactlenzen in te zetten, kan leiden tot frustratie en fouten. Zoek een rustige plek waar je je kunt concentreren en neem je tijd.

2. Ontspan: als u zich gespannen of angstig voelt, kan het het moeilijker maken om uw contactlenzen in te stoppen. Haal een paar diep adem en probeer je lichaam te ontspannen.

3. Gebruik oogdruppels: als uw ogen droog of geïrriteerd zijn, kan het het moeilijker maken om uw contactlenzen in te stoppen. Gebruik wat smeerbare oogdruppels om je ogen te bevochtigen.

4. Probeer een andere techniek: er zijn verschillende technieken om contactlenzen in te zetten, dus als de een niet voor u werkt, probeer dan een andere. U kunt proberen uw vingers of een zuigbeker te gebruiken.

5. Vraag om hulp: als je nog steeds problemen hebt, wees dan niet bang om hulp te vragen. Uw oogarts of opticien kan u wat tips en advies geven.

Vergeet niet dat contactlenzen inbrengen, oefening en geduld vergt. Geef niet op, blijf proberen en je krijgt het in een mum van tijd onder de knie!

Conclusie

Het instellen van contactlenzen vereist voorbereiding, geduld en praktijk. Voordat u de lenzen invoegt, zorg er dan voor dat uw handen schoon en droog zijn en een goed verlichte gebied en een spiegel klaar hebben. Het kan een paar pogingen kosten om het onder de knie te krijgen, maar niet ontmoedigd worden. Volg de instructies gegeven door uw oogarts of optometrist, inclusief hoe lang u de lenzen moet dragen en hoe u deze kunt reinigen en opslaan. Vergeet niet dat contactlenzen extra zorg en aandacht vereisen, maar ze kunnen een geweldig alternatief zijn voor een bril. Neem de tijd, ontspan en probeer indien nodig verschillende technieken. Als je nog steeds problemen hebt, aarzel dan niet om hulp te vragen van je oogarts of opticien. Met oefening en geduld kunt u uw contactlenzen gemakkelijk invoegen. Ten slotte zijn er producten beschikbaar die kunnen helpen bij het inbrengen van de contactlenzen, dus overweeg deze opties te verkennen als u het moeilijk hebt.

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze periodieke update met kortingen en tips en trucs en krijg een korting van € 5 op je eerste bestelling!