Op 27 maart vieren we Wereldtheaterdag. Of je nu naar een toneelstuk keek of gewoon wat emoties ervoer, soms huilen we tijdens het dragen van contactlenzen. Maar is het schadelijk? Kun je huilen tijdens het dragen van contacten? Dat zoeken we uit!

Wat gebeurt er als je huilt?

Huilen is een natuurlijke reactie op emoties zoals verdriet, geluk of zelfs frustratie. Wanneer je huilt, produceren je ogen tranen die helpen om je ogen te smeren en te beschermen. Tranen bevatten ook enzymen en antilichamen die helpen bij het bestrijden van infecties.

Wanneer je echter huilt, produceren je ogen veel tranen, waardoor je contactlenzen kunnen bewegen of zelfs uitvallen. Bovendien kan het zout in je tranen irritatie en ongemak veroorzaken, vooral als je droge ogen hebt.

Hoe reageren contactlenzen op huilen?

Contactlenzen zijn ontworpen om op hun plaats te blijven en een duidelijk zicht te bieden. Wanneer u echter huilt, kunnen uw tranen ervoor zorgen dat uw contactlenzen zich verplaatsen of zelfs uitvallen. Bovendien kan het zout in je tranen irritatie en ongemak veroorzaken, vooral als je droge ogen hebt.

Als u zachte contactlenzen draagt, kunnen ze uw tranen absorberen en uitgedroogd raken, waardoor ze zich aan uw ogen houden. Dit kan ongemakkelijk zijn en kan zelfs schade aan uw hoornvlies veroorzaken als u deze krachtig probeert te verwijderen.

wat moet je doen als je wat tranen hebt afgeworpen terwijl je contacten draagt?

Als je wat tranen hebt afgeworpen terwijl je contacten draagt, is het eerste wat je moet doen proberen ze weg te knipperen. Dit zal helpen om uw tranen gelijkmatig te verdelen en te voorkomen dat ze onder uw lenzen poolen.

Als uw contactlenzen zijn verplaatst of eruit zijn gevallen, moet u ze verwijderen en grondig reinigen voordat u ze opnieuw inneemt. Als u droge ogen heeft, wilt u misschien gesmeerde oogdruppels gebruiken om irritatie of ongemak te kalmeren.

Als u merkt dat u tijdens het dragen van contacten vaak tranen vergiet, wilt u misschien overwegen om over te schakelen naar dagelijkse wegwerplenzen. Deze lenzen zijn ontworpen om voor een enkele dag te worden gedragen en vervolgens weggegooid, wat kan helpen het risico op irritatie en ongemak te verminderen.

Huilen met contactlenzen is niet schadelijk, maar het kan ongemakkelijk zijn en kan ervoor zorgen dat uw lenzen zich verplaatsen of zelfs uitvallen. Als je wat tranen hebt afgeworpen terwijl je contacten draagt, probeer ze dan weg te knipperen en je lenzen grondig schoon te maken voordat je ze opnieuw inneemt. Als u droge ogen hebt, overweeg dan om smeeroogdruppels te gebruiken of over te schakelen naar dagelijkse wegwerplenzen. Vergeet niet dat het oké is om te huilen, maar het is belangrijk om voor je ogen en je contactlenzen te zorgen.

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze periodieke update met kortingen en tips en trucs en krijg een korting van € 5 op je eerste bestelling!