Bij brildragers is het een probleem dat regelmatig voorkomt: rode vlekken op je neus door je bril. In de zomer hebben nog meer mensen er last van, namelijk ook mensen die een zonnebril dragen. Wij geven zes handige tips die deze rode vlekken op de neus verhelpen.

Waar komen de rode vlekken op neus door je bril vandaan?

De rode vlekken die op je neus ontstaan bij het dragen van een (zonne)bril komen doordat er druk komt vanaf je bril. Het is één van de weinige contactplekken op het gezicht, wat ervoor zorgt dat de bril goed op het gezicht blijft staan. De rode vlekken kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat de bril niet goed is afgesteld, maar ook dat de bril te zwaar is. De druk die op de neus ontstaat zorgt er dan voor dat je aan beide kanten van de neus een rood vlekje krijgt.

Tips tegen rode vlekken op neus door bril

De rode vlekken die op de neus ontstaan door je bril worden door veel brildragers als vervelend ervaren. Bij sommige mensen zijn de vlekjes zelfs pijnlijk. Ook vinden mensen de vlekjes er niet mooi uitzien. Daarom geven we zes tips om de vlekjes te voorkomen of verdoezelen.

1. Neem een minder zware bril

Hoe zwaarder je bril is, hoe meer druk er ontstaat op de neus. Dit kan ervoor zorgen dat er erge rode vlekken op de neus door je bril ontstaan. Een zware bril kan zelfs voor vrij diepe deukjes en erg rode vlekken zorgen. Door te kiezen voor een lichtere bril zal je dit probleem verhelpen. Ondanks dat het ook mogelijk is om de rode vlekken bij lichtere brillen te hebben, zullen deze minder rood en diep zijn.

2. Laat je bril goed afstellen

Een goede afstelling van je bril zorgt ervoor dat je zo min mogelijk last hebt van rode vlekken op je neus. Wanneer je erg last hebt van deze vlekken kan het dus zijn dat je bril verkeerd is afgesteld. Ook voor een zonnebril is een goede afstelling van belang. Je kunt je bril goed laten afstellen bij een opticien. Het is belangrijk om hierbij goed aan te geven dat je last hebt van rode vlekken op je neus. Dan kan de opticien goed kijken hoe de bril versteld kan worden om dit probleem te verminderen.

3. Laat de neuskussentjes verstellen

Afhankelijk van het soort bril, kan het zijn dat je bril neuskussentjes heeft. Deze neuskussentjes leveren de druk op de neus. Door deze zo te verstellen dat ze het minste druk leveren en goed op de neus staan zullen de rode vlekken al een stuk minder worden. Zo zie je maar dat een goede afstelling veel ongemak kan voorkomen.

4. Vervang de neuskussentjes

Oude neuskussentjes kunnen harder worden dan dat ze daadwerkelijk horen te zijn. Hierdoor zullen de rode vlekken op de neus door je bril erger worden. Er bestaan veel verschillende soorten neuskussentjes. Ze bestaan in verschillende materialen, groottes en vormen. Bespreek met de opticien welke soort neuskussentjes het beste zijn voor jouw bril en neus. Meestal zijn siliconen neuskussentjes het meest comfortabel. Als jouw bril een andere soort neuskussentjes heeft kan je er over nadenken om deze te vervangen door comfortabelere kussentjes.

5. Kies voor contactlenzen

Je kunt er ook voor kiezen om het probleem geheel te voorkomen. Het kan namelijk zo zijn dat je bril goed is afgesteld, maar de rode vlekken op de neus nog steeds blijven ontstaan. Dan kunnen contactlenzen een goede oplossing zijn. Contactlenzen kunnen het zicht corrigeren zonder dat je een bril hoeft te dragen. Je zult geen last hebben van rode vlekken op de neus doordat er ook niks op de neus leunt.

6. Verberg het met make-up

Een andere mogelijke manier om ervoor te zorgen dat de rode vlekken op je neus verdwijnen, is door ze te verbergen met make-up. Hiervoor kan je concealer, foundation of poeder gebruiken. Doordat er steeds wrijving is met de neuskussentjes moet je de make-up wel geregeld opnieuw aanbrengen.

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze periodieke update met kortingen en tips en trucs en krijg een korting van € 5 op je eerste bestelling!