Afgezien van dagelijkse, maandelijkse en wekelijkse lenzen, zijn er ook nachtcontactlenzen of ortho-K-lenzen. Maar waarom verkoopt niemand ze online? Leer er hier alles over!

Wat is het verschil tussen dagcontactlenzen en nachtcontactlenzen?

Heb je je ooit afgevraagd wat het verschil is tussen dag contactlenzen en nachtcontactlenzen? Het belangrijkste verschil tussen de twee is de tijd dat ze kunnen worden gedragen. Dagcontactlenzen zijn ontworpen om overdag te worden gedragen en moeten worden verwijderd voordat ze naar bed gaan. Nachtcontactlenzen daarentegen zijn ontworpen om te worden gedragen terwijl u slaapt en uw hoornvlies aanpast tijdens de slaap.

Dagcontactlenzen zijn er in verschillende typen, waaronder dagelijkse wegwerp, wekelijkse wegwerp en maandelijkse wegwerpbaar. Ze kunnen online of bij uw plaatselijke optometrist worden gekocht.

Nachtlenzen daarentegen zijn meer gedoe dan reguliere contactlenzen. Ze vereisen meer onderhoud en zorg, omdat ze elke ochtend goed moeten worden schoongemaakt en opgeslagen. Ze kunnen ook niet online worden gekocht en moeten door een optometrist worden aangemeten. Ze bieden echter het gemak dat ze duidelijk kunnen zien zonder dat er een bril of contactlenzen overdag nodig zijn.

Wat betekent ortho-k?

Ortho-K, kort voor orthokeratologie, is een niet-chirurgische procedure die speciaal ontworpen contactlenzen gebruikt om het hoornvlies te hervormen terwijl u slaapt. Dit betekent dat wanneer u 's ochtends wakker wordt, u de lenzen kunt verwijderen en genieten van een duidelijk zicht zonder een bril of contactlenzen overdag.

Het proces van ortho-K is eenvoudig. Je draagt ​​de lenzen 's nachts en ze hervormen je hoornvlies zachtjes terwijl je slaapt. De lenzen worden vervolgens 's ochtends verwijderd en u kunt gedurende de dag van duidelijk zicht genieten. Dit is een geweldige optie voor mensen die het gedoe van reguliere contactlenzen of bril moe zijn, uitdrogen en afhankelijk zijn van iets in je ogen.

Over het algemeen is ortho-K een geweldige optie voor mensen die willen genieten van een duidelijk zicht zonder de behoefte aan bril of contactlenzen overdag. Het is een niet-chirurgische procedure die veilig en effectief is, maar het vereist iets meer onderhoud dan reguliere contactlenzen. Als u geïnteresseerd bent in ortho-k, moet u met uw oogarts praten om te zien of het geschikt is voor u.

Wat is het alternatief voor ortho-k-nachtlenzen?

Er zijn een paar opties om te overwegen. Een daarvan is daglenzen. Deze zijn gemakkelijk te gebruiken en vereisen geen speciale zorg of schoonmaak. Bovendien kunt u ze online kopen en ze rechtstreeks voor de deur laten bezorgen. Een andere optie is LASIK-chirurgie, die uw zicht permanent kan corrigeren en de behoefte aan elke vorm van corrigerende lenzen kan elimineren. Dit is natuurlijk een duurdere en invasieve optie, dus het is niet voor iedereen.

Uiteindelijk is de keuze van jou. Als u op zoek bent naar een gedoe-vrije en handige optie, zijn dagelijkse wegwerpcontactlenzen misschien de juiste keuze. Maar als u klaar bent om voorgoed afscheid te nemen van corrigerende lenzen, is ooglaseren misschien het overwegen waard. Wat u ook beslist, zorg ervoor dat u met uw optometrist praat om de beste oplossing voor uw individuele behoeften te vinden.

Conclusie

Het belangrijkste verschil tussen dagcontactlenzen en nachtcontactlenzen is de tijd dat ze kunnen worden gedragen. Dagcontactlenzen zijn ontworpen om overdag te worden gedragen en moeten worden verwijderd voordat u naar bed gaat, terwijl nachtcontactlenzen zijn ontworpen om te worden gedragen terwijl u slaapt en tot 30 dagen zonder verwijdering kan worden gedragen. Nachtcontactlenzen zijn meer gedoe dan reguliere contactlenzen en kunnen niet online worden gekocht. Ortho-K-lenzen zijn een niet-chirurgische procedure die speciaal ontworpen contactlenzen gebruikt om het hoornvlies te hervormen terwijl u slaapt, waardoor duidelijk zicht wordt geboden zonder een bril of contactlenzen overdag. Ortho-K-lenzen vereisen echter een recept en montage van een oogarts en nachtelijke lenzen vereisen meer onderhoud dan reguliere contactlenzen.

Voor diegenen die op zoek zijn naar een gedoe-vrije en handige optie, kunnen dagelijkse wegwerpcontactlenzen de juiste keuze zijn. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, hebben geen speciale zorg of schoonmaak nodig en kunnen online worden gekocht en bij u thuis worden afgeleverd. LASIK -chirurgie is een andere optie die uw visie permanent kan corrigeren en de behoefte aan elke vorm van corrigerende lenzen kan elimineren, maar het is een duurdere en invasieve optie. Het is belangrijk om met uw optometrist te praten om de beste oplossing voor uw individuele behoeften te vinden. Er zijn producten beschikbaar die mensen kunnen helpen met hun visiebehoeften.

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze periodieke update met kortingen en tips en trucs en krijg een korting van € 5 op je eerste bestelling!