Er zijn veel contactlenzen met "toric" of "astigmatisme" in de naam. Wat voor soort lenzen zijn deze? Heeft u lenzen nodig met astigmatisme?

Wat is astigmatisme?

Astigmatisme is een veel voorkomende oogaandoening die de manier waarop licht het oog binnenkomt beïnvloedt, wat wazig of vervormd zicht veroorzaakt. Het gebeurt wanneer het hoornvlies of de lens van het oog niet perfect rond is, maar in plaats daarvan een langwerpige of ovale vorm heeft. Dit kan ertoe leiden dat licht ongelijk op het netvlies wordt gericht, wat resulteert in wazig of vervormd zicht. Astigmatisme kan ook hoofdpijn, oogbelasting en moeilijkheden veroorzaken om 's nachts te zien. Het is vaak aanwezig vanaf de geboorte en kan worden gecorrigeerd met glazen, contactlenzen of chirurgie. Dus als je problemen hebt om duidelijk te zien, is het misschien tijd om je ogen te laten controleren op astigmatisme. Maak je geen zorgen, het is een veel voorkomende aandoening en gemakkelijk te behandelen!

Hoe corrigeert een torische contactlens astigmatisme?

Heb je astigmatisme en ben je het wazige zicht moe? Nou, vrees niet! Torische contactlenzen zijn hier om de dag te redden. Maar hoe werken ze?

Deze lenzen zijn speciaal ontworpen om astigmatisme te corrigeren door verschillende machten te hebben in verschillende meridianen van de lens. Dit betekent dat de lens in sommige gebieden dikker is en in andere dunner is, waardoor deze zich kan aansluiten bij de vorm van het hoornvlies en de meerdere focuspunten kan corrigeren.

Torische lenzen hebben ook een gewogen bodem om ze op zijn plaats op het oog te houden, waardoor ze niet kunnen roteren en wazig zicht veroorzaken.

Dus als je astigmatisme hebt en een duidelijk zicht wilt zonder het gedoe van de bril, kunnen torische contactlenzen de oplossing voor u zijn. Vergeet niet om uw oogarts te raadplegen om de beste pasvorm en recept voor uw ogen te bepalen.

Heb ik lenzen nodig met astigmatisme -correctie?

Heb ik lenzen nodig met astigmatisme correctie? Dit is een vraag die veel mensen met astigmatisme zich afvragen. Dit kan ertoe leiden dat licht ongelijk wordt gebroken, wat resulteert in vervormd of wazig zicht.

Als u astigmatisme heeft, heeft u mogelijk lenzen nodig met astigmatismecorrectie om u te helpen duidelijk te zien. Deze lenzen zijn ontworpen om de ongelijke breking van het licht dat in het oog voorkomt te corrigeren, en ze kunnen helpen om uw zicht te verbeteren. Niet iedereen met astigmatisme heeft lenzen nodig met astigmatisme -correctie.

Het is belangrijk om met uw oogarts te praten over uw specifieke behoeften en om een ​​uitgebreid oogonderzoek te krijgen om de beste manier van handelen te bepalen. Uw oogarts kan u helpen bepalen of u lenzen nodig hebt met astigmatisme -correctie of dat een ander type lens beter geschikt zou zijn voor uw behoeften.

Uiteindelijk is de beslissing om lenzen te krijgen met astigmatisme-correctie persoonlijk. Als u wazig zicht of andere symptomen van astigmatisme ervaart, is het belangrijk om het advies van een gekwalificeerde oogarts in te winnen. Met de juiste behandeling kunt u uw visie verbeteren en genieten van een betere kwaliteit van leven.

Conclusie

astigmatisme is een veel voorkomende oogconditie die wazig of vervormd zicht veroorzaakt, en het kan worden gecorrigeerd met glazen, contactlenzen of chirurgie. Torische contactlenzen zijn speciaal ontworpen om astigmatisme te corrigeren door verschillende machten in verschillende meridianen van de lens te hebben, en ze hebben ook een gewogen bodem om te voorkomen dat ze roteren en wazig zicht veroorzaken. Niet iedereen met astigmatisme heeft lenzen nodig met astigmatisme -correctie, en het is belangrijk om een ​​oogarts te raadplegen om de beste manier van handelen te bepalen.

Als u wazig zicht of andere symptomen van astigmatisme ervaart, is het belangrijk om het advies van een gekwalificeerde oogarts in te winnen. Ze kunnen u helpen bepalen of u lenzen nodig hebt met astigmatisme -correctie of dat een ander type lens beter geschikt zou zijn voor uw behoeften. Er zijn ook producten beschikbaar die kunnen helpen bij het verbeteren van uw visie, zoals een bril of andere soorten contactlenzen. Laat astigmatisme u niet tegenhouden van het genieten van een duidelijk zicht en een betere levenskwaliteit. Neem de volgende stap en maak vandaag een afspraak met uw oogarts.

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze periodieke update met kortingen en tips en trucs en krijg een korting van € 5 op je eerste bestelling!