Als u contactlenzen draagt, moet u bekend zijn met het gevoel van jeukende ogen. Als je moe bent, werkt in een droge of stoffige omgeving of je lenzen te lang hebt gedragen, kan het voelen alsof je contactlenzen proberen uit je ogen te komen. Kan dit je ogen pijn doen? Heeft u andere contactlenzen nodig? Wat kun je eraan doen?

Waarom jeuken de ogen bij het dragen van contactlenzen?

Heb je ooit een jeukende sensatie in je ogen gemerkt terwijl je contactlenzen draagt? Zo ja, je bent niet de enige. Dit gemeenschappelijke probleem kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder droogheid, allergieën en zelfs het type contactlenzen dat u draagt.

Een mogelijke oorzaak van jeukende ogen tijdens het dragen van contactlenzen is droogheid. Wanneer je ogen droog zijn, kunnen ze geïrriteerd en jeuken, wat kan worden verergerd door de aanwezigheid van contactlenzen. Dit komt omdat contactlenzen vocht uit je ogen kunnen absorberen, waardoor ze nog droger en vatbaarder zijn voor irritatie. Om dit probleem te bestrijden, wilt u misschien proberen oogdruppels te gebruiken die specifiek zijn ontworpen voor contactlensdragers.

Een andere mogelijke oorzaak van jeukende ogen tijdens het dragen van contactlenzen zijn allergieën. Als u allergisch bent voor iets in uw omgeving, zoals pollen of huidschilfers van huisdieren, kunnen uw ogen jeuken en geïrriteerd worden wanneer u contactlenzen draagt. Om dit probleem te verlichten, wilt u misschien proberen over te schakelen naar daglenzen, die kunnen helpen uw blootstelling aan allergenen te verminderen.

Over het algemeen kunnen jeukende ogen tijdens het dragen van contactlenzen een frustrerende en ongemakkelijke ervaring zijn. Door de onderliggende oorzaak van uw symptomen te identificeren en stappen te nemen om dit aan te pakken, kunt u echter helpen uw ongemak te verlichten en opnieuw te genieten van een duidelijk, comfortabel zicht.

Kan dit schadelijk zijn voor je ogen?

Heb je je ooit afgevraagd of je de hele dag naar schermen staart voor je ogen kan zijn? Nou, het korte antwoord is ja. Het lange antwoord is een beetje ingewikkelder.

Laten we het eerst hebben over blauw licht. Blue Light is een soort licht dat wordt uitgestoten van elektronische apparaten zoals telefoons, laptops en televisies. Het is aangetoond dat het onze slaappatronen verstoort en oogbelasting veroorzaakt. Dit komt omdat blauw licht een kortere golflengte en hogere energie heeft dan andere kleuren van licht, waardoor het voor onze ogen moeilijker is om te focussen.

Ten tweede kan langdurige schermtijd leiden tot een aandoening genaamd Computer Vision Syndrome (CVS). Symptomen van CVS zijn hoofdpijn, droge ogen, wazig zicht en nek- en schouderpijn. Dit komt omdat wanneer we naar schermen staren voor langere tijd, we de neiging hebben om minder te knipperen, waardoor onze ogen droog en geïrriteerd kunnen worden. Bovendien kan het blauwe licht dat uit schermen wordt uitgezonden ervoor zorgen dat onze ogen harder werken, wat leidt tot oogbelasting en hoofdpijn.

Dus, wat kunnen we doen om onze ogen te beschermen tegen de schadelijke effecten van schermen? Een oplossing is om frequente pauzes te nemen en de 20-20-20-regel te oefenen. Dit betekent dat het elke 20 minuten een pauze van 20 seconden neemt en naar iets op 20 voet afstand kijkt. Bovendien kan investeren in blauw lichte bril helpen de hoeveelheid blauw licht die onze ogen binnenkomt te verminderen. En tot slot, vergeet niet te knipperen! Het klinkt misschien dom, maar bewust eraan herinneren om te knipperen kan helpen droge ogen en oogbelasting te voorkomen.

Concluderend, hoewel schermen een integraal onderdeel van ons dagelijks leven zijn geworden, is het belangrijk om rekening te houden met de mogelijke schade die ze aan onze ogen kunnen veroorzaken. Door pauzes te nemen, te investeren in blauw lichte bril en te onthouden om te knipperen, kunnen we onze ogen helpen beschermen en schade op lange termijn voorkomen.

Wat kunt u doen om een ​​einde te maken aan jeukende ogen?

Lijdt u aan jeukende ogen? Het kan een frustrerende en ongemakkelijke ervaring zijn. Hier zijn enkele tips om u te helpen de jeuk te beëindigen en zich weer comfortabel te voelen.

Probeer eerst te voorkomen dat je je ogen wrijft. Dit kan de jeuk zelfs erger maken en kan zelfs leiden tot infectie. Probeer in plaats daarvan een koud kompres of oogdruppels te gebruiken om de irritatie te kalmeren. Er zijn veel vrij verkrijgbare oogdruppels beschikbaar die kunnen helpen de jeuk te verlichten, maar zorg ervoor dat je de labels zorgvuldig leest en kies er een die geschikt is voor uw specifieke symptomen.

Ten tweede, overweeg de omgeving om je heen. Allergenen zoals pollen, stof en huidschilfers van huisdieren kunnen allemaal bijdragen aan jeukende ogen. Probeer uw huis schoon en stofvrij te houden en vermijd tijd buiten door te brengen tijdens piekallergie-seizoenen. Als u naar buiten moet, overweeg dan om een ​​zonnebril te dragen om uw ogen te beschermen tegen irriterende stoffen.

Zorg er bovendien voor dat u voldoende rust krijgt en gehydrateerd blijft. Gebrek aan slaap en uitdroging kan beide bijdragen aan droge, jeukende ogen. Zorg er dus voor dat u voldoende slaapt en de hele dag door veel water drinkt.

Ten slotte, als uw symptomen aanhouden of ernstiger worden, kan het tijd zijn om een optometrist te zien. Ze kunnen helpen de onderliggende oorzaak van uw jeukende ogen te bepalen en passende behandelingsopties aan te bevelen.

Concluderend kunnen jeukende ogen een overlast zijn, maar er zijn veel dingen die u kunt doen om het ongemak te verlichten. Door te voorkomen dat je je ogen wrijft, je omgeving beheren, gehydrateerd blijven en medische hulp zoeken indien nodig, kun je een einde maken aan de jeuk en je weer comfortabel voelen.

Conclusie

Jeukende ogen kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder droogheid, allergieën en langdurige schermtijd. Om droogheid te bestrijden, kunnen oogdruppels die zijn ontworpen voor contactlenzendragers worden gebruikt. Overschakelen naar dagelijkse wegwerpcontactlenzen kan de blootstelling aan allergenen helpen verminderen. Om de ogen te beschermen tegen de schadelijke effecten van schermen, frequente pauzes nemen, investeren in blauw lichte bril en onthouden om te knipperen kan helpen bij het voorkomen van schade op lange termijn. Om jeukende ogen te verlichten, wrijft u ze niet en gebruik ze in plaats daarvan een koud kompres of oogdruppels. Door het milieu schoon en stofvrij te houden, een zonnebril buiten te dragen, voldoende rust te krijgen en gehydrateerd blijven kan ook helpen. Als de symptomen aanhouden of ernstiger worden, wordt het aanbevolen om een ​​arts te zien. Er zijn veel vrij verkrijgbare oogdruppels beschikbaar die kunnen helpen jeuken te verlichten, maar het is belangrijk om de labels zorgvuldig te lezen en er een te kiezen die geschikt is voor specifieke symptomen. Door deze stappen te nemen en passende producten te gebruiken, kunnen mensen jeukende ogen verlichten en zich weer comfortabel voelen.

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze periodieke update met kortingen en tips en trucs en krijg een korting van € 5 op je eerste bestelling!