De meeste zonnebrillen beschermen uw ogen tegen UV-straling, maar wist u dat er contactlenzen zijn met een UV-filter? Kunnen ze je ogen echt beschermen tegen UV-stralen?

Wat is UV-straling?

UV-straling is een type elektromagnetische straling die uit de zon komt. Het is onzichtbaar voor het blote oog en kan schadelijk zijn voor onze huid en ogen. Er zijn drie soorten UV-straling: UVA, UVB en UVC. UVA en UVB zijn degenen die het aardoppervlak bereiken en schade aan onze huid en ogen kunnen veroorzaken. UVC wordt geabsorbeerd door de atmosfeer van de aarde en bereikt ons niet.

Het is belangrijk om onszelf te beschermen tegen UV-straling door zonnebrandcrème en beschermende kleding te dragen, evenals zonnebrillen met een UV-filter. Hoewel sommige contactlenzen ook een UV-filter hebben, beschermen ze alleen het gebied dat ze bedekken en niet het hele oog. Het wordt dus aanbevolen om een ​​zonnebril te dragen met een UV-filter om het hele ooggebied te beschermen. Vergeet niet je zonnebril te dragen en je ogen te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-straling!

Hoe kunnen contactlenzen uw ogen beschermen tegen UV-stralen?

Contactlenzen zijn een geweldige manier om uw zicht te corrigeren zonder een bril te dragen. Maar wist je dat sommige contactlenzen ook je ogen kunnen beschermen tegen schadelijke UV-stralen? Dat is juist! Contactlenzen met UV-filters kunnen helpen uw ogen te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon.

UV-stralen kunnen uw ogen schade toebrengen, net zoals zij uw huid kunnen beschadigen. Overmatige blootstelling aan UV-stralen kan leiden tot staar, maculaire degeneratie en andere oogproblemen. Daarom is het belangrijk om je ogen te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon.

Contactlenzen met UV-filters kunnen helpen uw ogen te beschermen tegen UV-stralen, maar ze zouden niet uw enige verdedigingslinie moeten zijn. Het is nog steeds belangrijk om een ​​zonnebril met UV-filters te dragen om het hele gebied van uw oog te beschermen. Bovendien kan zonnebrillen ook helpen om verblinding te verminderen en uw zicht in fel zonlicht te verbeteren.

Dus als u van plan bent om tijd buiten door te brengen, zorg er dan voor dat u beide contactlenzen draagt ​​met UV-filters en zonnebrillen met UV-filters. Je ogen zullen je bedanken!

Moet ik een zonnebril of contactlenzen gebruiken met UV-bescherming?

Als het gaat om het beschermen van uw ogen tegen schadelijke UV-stralen, vraagt ​​u zich misschien af ​​of u een zonnebril of contactlenzen moet gebruiken met UV-bescherming. Hoewel beide opties een bepaald niveau van bescherming bieden, zijn er enkele belangrijke verschillen om te overwegen.

Ten eerste bedekken contactlenzen met UV-bescherming alleen het hoornvlies, waardoor de rest van het oog wordt blootgesteld aan UV-schade. Aan de andere kant beschermen zonnebrillen met UV-filters het hele ooggebied, inclusief de delicate huid rond de ogen. Bovendien kan zonnebrillen ook helpen om verblinding te verminderen en het zicht in fel zonlicht te verbeteren.

Hoewel contactlenzen met UV-bescherming een goede optie zijn voor degenen die liever geen zonnebril dragen, is het belangrijk om te onthouden dat ze geen volledige bescherming bieden. Voor optimale ooggezondheid is het het beste om een ​​zonnebril te dragen met UV-filters wanneer je buiten in de zon bent.

Conclusie

UV-straling van de zon kan schadelijk zijn voor onze huid en ogen, en het is belangrijk om onszelf ervan te beschermen. Hoewel sommige contactlenzen een UV-filter hebben, beschermen ze alleen het gebied dat ze bedekken en niet het hele oog. Daarom wordt het aanbevolen om een ​​zonnebril te dragen met een UV-filter om het hele ooggebied te beschermen. Overmatige blootstelling aan UV-stralen kan leiden tot staar, maculaire degeneratie en andere oogproblemen.

Contactlenzen met UV-filters kunnen helpen uw ogen te beschermen tegen UV-stralen, maar ze zouden niet uw enige verdedigingslinie moeten zijn. Het is nog steeds belangrijk om een ​​zonnebril met UV-filters te dragen om het hele gebied van uw oog te beschermen. Bovendien kan een zonnebril ook helpen om verblinding te verminderen en uw zicht in fel zonlicht te verbeteren.

Voor optimale ooggezondheid is het het beste om een ​​zonnebril te dragen met UV-filters wanneer je buiten in de zon bent. Er zijn producten beschikbaar die kunnen helpen uw ogen te beschermen tegen UV-straling, en het is belangrijk om de nodige stappen te nemen om uw ogen tegen schade te beschermen.

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze periodieke update met kortingen en tips en trucs en krijg een korting van € 5 op je eerste bestelling!