Natuurlijk betaal je het liefst zo min mogelijk voor je contactlenzen zonder aan kwaliteit in te leveren. Je kunt op een aantal manieren flink besparen in de kosten voor contactlenzen en je ogen gezond houden. Waar moet je op letten bij het kopen van je contactlenzen en waar vind je de goedkoopste contactlenzen? In deze blog lees je hier meer over.

Goedkoopste contactlenzen: huismerk

Bij veel opticiens zijn de goedkoopste contactlenzen de huismerk contactlenzen. Huismerk contactlenzen zijn in de meeste gevallen dezelfde contactlenzen van grote fabrikanten, zoals Bausch & Lomb, Johnson & Johnson, Alcon en CooperVision. Deze fabrikanten veranderen dan alleen de verpakking van de contactlenzen. Soms produceren opticiens ook zelf een huismerk, Hans Anders is hier een voorbeeld van.

Bekende huismerken zijn Easyvision van Specsavers, EyeWish Groeneveld huismerk, iWear van Pearle en Hans Anders huismerk contactlenzen. Vaak zijn de huismerken nog voordeliger te krijgen online, onder de originele fabrieksnaam.

Online vs offline

Als je een vast merk contactlenzen koopt bij je opticien, is het verstandig om de prijzen online te checken. De goedkoopste contactlenzen zijn vaak online te vinden. Dit geldt voor zowel de huismerk contactlenzen als de A-merk contactlenzen. Bovendien is het gemak van online contactlenzen bestellen groot, omdat de contactlenzen vaak al de volgende dag thuis worden bezorgd.

Zoals te lezen valt op de website van de Consumentenbond ben je bij het kopen van contactlenzen, online eigenlijk altijd goedkoper uit. De prijzen van 380 soorten contactlenzen van A-merken Zoals Alcon, Coopervision, Bausch & Lomb en Johnson & Johnson zijn met elkaar vergeleken, op 17 verschillende webshops. Ook zijn er steekproefgewijs door het hele land opticiens gebeld om te kijken waar de goedkoopste contactlenzen te vinden zijn. De conclusie van dit onderzoek is dat webshops gemiddeld goedkoper zijn dan opticiens. Je bespaart bijvoorbeeld op contactlenzen van Bausch & Lomb zo’n 4 tot 15 euro als je ze online koopt. Bij de contactlenzen van CooperVision (6 stuks) kan je voordeel zelfs oplopen tot 41 euro!

Exclusieve aanbiedingen via een nieuwsbrief

Bedrijven zijn blij dat ze jou als klant hebben, daarom sturen ze hun klanten af en toe exclusieve kortingen via de nieuwsbrief. Zo ook 123Optic. Regelmatig kun je via onze nieuwsbrief profiteren van goede aanbiedingen! Schrijf je nu snel in en wees ook verzekerd van de goedkoopste contactlenzen!

De juiste contactlenzen vinden

Kies niet lukraak de goedkoopste contactlenzen, want iedere contactlens heeft andere eigenschappen. De pasvorm, het materiaal, de diameter, het ontwerp en onderhoud kunnen per merk erg verschillen. Ga daarom eerst voor advies naar je oogarts, opticien of optometrist. Deze kan jou vertellen welke sterkte je nodig hebt en welke contactlenzen er bij jouw ogen passen. De contactlenzen die de oogspecialist aanraadt kun je vervolgens online goedkoper bestellen. Het is daarnaast raadzaam om regelmatig je ogen en de passing van de contactlenzen te laten controleren door een deskundige. Neem bij eventuele irritaties of problemen altijd contact op met een specialist.

Conclusie: Online kun je de goedkoopste contactlenzen kopen

Zodra je weet welke contactlenzen je nodig hebt, kun je online de goedkoopste contactlenzen bestellen. Hoeveel je precies zult besparen met het online bestellen, verschilt erg per product. Wij garanderen dat de contactlenzen die je bij 123Optic koopt gemiddeld 40% goedkoper zijn dan de prijs van de opticien. Vooral voor speciale contactlenzen, zoals torische of multifocale contactlenzen, kan de besparing erg groot zijn. Soms tot honderden euro’s per jaar. Om zeker te weten dat je de goedkoopste contactlenzen bestelt, moet je alle factoren meenemen:

  • De prijs die je betaalt voor oogcontroles (EyeWish & Specsavers €20, Pearle €15. Bron: Consumentenbond 2014).
  • De verzendkosten die sommige online aanbieders rekenen.
  • De prijs van de contactlenzenvloeistof online & offline.
  • De prijs van de contactlenzen bij je opticien online & offline.

Als je bovenstaande factoren allemaal hebt meegerekend, weet je beter waar je de goedkoopste contactlenzen kunt kopen. Door de contactlenzen te bestellen die je oogspecialist je heeft aangeraden, weet je zeker dat je contactlenzen krijgt die bij jouw ogen passen, voor een voordelige prijs!

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze periodieke update met kortingen en tips en trucs en krijg een korting van € 5 op je eerste bestelling!