Je ogen zijn droog en je contactlens valt uit je oog. Zeer ongemakkelijk, omdat u mogelijk een auto rijdt of ver weg van uw lensoplossing of vervangende contacten. Kunt u uw contactlens in uw mond stoppen?

Waar is de lensoplossing gemaakt van?

Lensoplossing bestaat meestal uit een combinatie van ingrediënten die samenwerken om uw contactlenzen schoon te maken en te desinfecteren.

Ten eerste bevatten de meeste lensoplossingen een oppervlakteactieve stof, wat een chique woord is voor een stof die helpt om vuil en puin uit uw lenzen af ​​te breken en af ​​te verwijderen. Dit kan alles zijn, van een milde zeep tot een complexere chemische verbinding.

Ten tweede bevatten lensoplossingen ook een desinfectiemiddel, wat is wat bacteriën of andere micro -organismen doodt die op de loer op je lenzen op de loer kunnen liggen. Dit kan alles zijn, van waterstofperoxide tot een zachtere oplossing zoals polyhexamethyleenbiguanide (PHMB).

Over het algemeen zijn de exacte ingrediënten in uw lensoplossing afhankelijk van het merk en het type dat u kiest. Maar wees gerust, ze zijn allemaal ontworpen om uw lenzen schoon, helder en comfortabel te houden. Dus de volgende keer dat u uw lenzen schoonmaakt, neemt u even de tijd om de wetenschap achter uw vertrouwde lensoplossing te waarderen!

Kun je je mond gebruiken om je contactlenzen te bevochtigen?

Heb je ooit in een situatie gevonden waarin je contactlenzen droog en ongemakkelijk aanvoelen, maar heb je geen oplossing bij de hand? Je hebt misschien gehoord dat je je mond kunt gebruiken om je contactlenzen te bevorderen, maar is het echt een goed idee? Laten we dit onderwerp verder onderzoeken.

Ten eerste is het belangrijk op te merken dat speeksel geen steriele oplossing is en het bevat bacteriën die mogelijk uw ogen kunnen schaden. Bovendien kunnen de enzymen in speeksel de eiwitten in uw contactlenzen afbreken, waardoor ze sneller verslechteren. Dus, hoewel het misschien een snelle oplossing lijkt, wordt het gebruik van je mond om je contactlenzen te bevochtigen niet aanbevolen.

Probeer in plaats daarvan te allen tijde een flesje contactlensoplossing bij je te dragen. Dit zorgt ervoor dat u altijd een veilige en effectieve manier hebt om uw lenzen te bevorderen wanneer dat nodig is. Als u in een snuifje bent en geen oplossing bij de hand hebt, kunt u ook proberen een steriele zoutoplossing of zelfs gewoon water te gebruiken als een tijdelijke oplossing.

Conclusie

Het gebruik van speeksel om contactlenzen te bevochtigen wordt niet aanbevolen, omdat het geen steriele oplossing is en bacteriën kan bevatten die ooginfecties kunnen veroorzaken. Speeksel kan ook leiden tot eiwitopbouw, die ongemak kunnen veroorzaken en het zicht kunnen beïnvloeden. In plaats daarvan wordt het aanbevolen om een ​​flesje contactlensoplossing of steriele zoutoplossing te dragen om lenzen te bevochtigen wanneer dat nodig is. Als deze oplossingen niet beschikbaar zijn, kan het vaker knipperen of het gebruik van oogdruppels helpen om droogheid tijdelijk te verlichten. Contactlensoplossingen bevatten meestal een oppervlakteactieve stof om vuil en puin en een ontsmettingsmiddel te verwijderen om bacteriën en micro -organismen te doden. De exacte ingrediënten in lensoplossingen variëren afhankelijk van het merk en het type. Het is belangrijk om de wetenschap achter lensoplossingen te waarderen en te gebruiken om lenzen schoon, duidelijk en comfortabel te houden. Concluderend is het het beste om te voorkomen dat speeksel het contactlenzen bevochtigt en in plaats daarvan te kiezen voor de juiste oplossingen. Voor je ogen zorgen is cruciaal en er zijn producten beschikbaar om gezonde ogen en comfortabele contactlenskleding te behouden.

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze periodieke update met kortingen en tips en trucs en krijg een korting van € 5 op je eerste bestelling!