Het is bijna carnavalsweekend! Bij dit volksfeest zul je het hele weekend lang mensen in de gekste outfits verkleed zien. Ga jij zelf ook carnaval vieren en zoek je nog naar iets om je outfit af te maken? Denk eens aan kleurlenzen! Deze lenzen kun je perfect gebruiken voor carnaval.

Gekleurde lenzen voor carnaval

Een perfecte manier om jouw outfit af te maken deze carnaval is door kleurlenzen te dragen. Of je nou als de ninja turtles gaat of als sneeuwwitje, er zullen altijd passende kleurlenzen voor jou zijn die jouw outfit nóg leuker kunnen maken. Je wilt natuurlijk wel opvallen met jouw zorgvuldig uitgekozen outfit en door het dragen van lenzen voor carnaval, doe je dat zeker!

Het is mogelijk om verschillende soorten kleuren te kiezen die passen bij jouw outfit. Ook hoef je helemaal geen sterkte te hebben om lenzen te kunnen dragen. Kleurlenzen zijn namelijk zowel met als zonder sterkte verkrijgbaar. Goede kleurlenzen zijn: ClearVision Classic Color, Freshlook Colorblends of Soflens Natural Colors.

Hoe gebruik je kleurlenzen?

Kleurlenzen zijn ideale lenzen voor carnaval. Wel is het belangrijk dat je ze correct gebruikt, zodat je geen last van je ogen krijgt. Ook is het belangrijk dat je de lenzen veilig in en uit doet.

Wanneer je de lenzen hebt ingedaan en ze een beetje scheef zitten, waardoor de kleurlens op het witte deel van je oog zit, kan je hem centreren. Dit kan je doen door je ogen dicht te doen en je vinger zachtjes op je ooglid te leggen, door zachtjes de lens de goede kant op te duwen, zal de lens op de goede plek komen te liggen.

Er bestaan een aantal “regels” waar je je aan moet houden bij het dragen van lenzen. Het is belangrijk dat, ondanks dat je aan het feesten bent, je je aan deze regels houdt. Als je dat goed doet, kan je namelijk de hele dag genieten van je kleurlenzen zonder dat je er last van krijgt. De belangrijkste regels zijn:

 • Neem je kleurlenzen uit voor het slapen gaan
  De eerste regel van het dragen van kleurlenzen is dat je ze uit doet voor je gaat slapen. Ook al ben je waarschijnlijk moe van al het feesten en kan je niet wachten om in je bed te springen… verwijder eerst je lenzen! Niks is vervelender dan met rode, geïrriteerde ogen wakker te worden en al helemaal niet wanneer je nog een dag moet carnavallen.
 • Kom niet met vieze vingers in jouw ogen
  Misschien zit je lens niet lekker of misschien doe je het wel onbewust, maar belangrijk is dat je het voorkomt om met vieze vingers in je ogen te zitten. Als je echt in jouw ogen moet zitten, zorg er dan voor dat jouw handen gewassen zijn en goed gedroogd zijn.
 • Laat niemand anders jouw kleurlenzen dragen
  Het lijkt een leuk idee om jouw toffe kleurlenzen te delen, maar het resultaat hiervan kan al snel zorgen dat je spijt hebt. Je deelt namelijk niet alleen je kleurlenzen, maar ook alle bacteriën van je oog. Dit is een makkelijke manier om oogziektes of ontstekingen over te dragen.
 • Gebruik geen kleurlenzen als je rode of geïrriteerde ogen hebt
  Wanneer je last hebt van rode of geïrriteerde ogen raden wij het af om je kleurlenzen onderdeel te maken van jouw outfit. Het dragen van lenzen zal het oog namelijk alleen maar meer irriteren en kan het eventueel zelfs beschadigen.

Lenzen voor carnaval verzorgen

Kleurlenzen voor carnaval zijn erg leuk, maar wees je er wel van bewust dat je ze moet verzorgen. Wanneer je geen zin hebt om veel tijd te besteden aan het schoonmaken van de lenzen, kun je het beste voor gekleurde daglenzen kiezen. Gekleurde daglenzen kunnen namelijk nadat je ze hebt gedragen, ‘s avonds worden weggegooid. Ze zijn dan ook zeer hygiënisch doordat je steeds een nieuwe set lenzen gebruikt. Wel zijn ze vaak wat duurder dan gekleurde maandlenzen. Wanneer je kiest voor gekleurde maandlenzen, moet je ze reinigen en goed bewaren met behulp van een lenzenvloeistof. Zo blijven de lenzen comfortabel en veilig om te dragen. Zoals de naam al zegt, kun je maandlenzen een maand lang dragen. Wanneer je dus drie dagen carnaval viert, zou je of drie sets daglenzen moeten kopen of één set maandlenzen.

Het is dus hartstikke leuk om lenzen voor carnaval te dragen. Je zal met jouw kleurlenzen zeker opvallen in de menigte en complimenten krijgen over jouw mooie carnavalsoutfit! Bij 123Optic kun je gemakkelijk jouw kleurlenzen voor carnaval online bestellen.

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze periodieke update met kortingen en tips en trucs en krijg een korting van € 5 op je eerste bestelling!