Het liefst hebben we natuurlijk allemaal ogen zo groot en sprankelend als die van Bambi. Helaas zijn maar weinig van ons bij onze geboorte gezegend met zulke grote kijkers. Gelukkig is er voor iedereen hoop! We hebben een aantal make-up- en andere tips voor je die je ogen groter laten lijken. 

Ogen groter laten lijken tip 1: lichte oogschaduw

Lichte kleuren laten je ogen groter lijken. Gebruik daarom een wittige of huidkleurige oogschaduw en breng deze op het hele ooglid aan. Veeg de oogschaduw uit naar de binnenkant van je oog en ook een stukje naar beneden toe. Vervaag de lichte oogschaduw aan de onderkant goed langs de wimper rand.

Ogen groter laten lijken tip 2: Creëer diepte

Door aan de buitenkant van je arcadeboog wat donkere oogschaduw aan te brengen, creëer je meer diepte. Je arcadeboog is het bot dat je voelt net boven je ooglid. Vervaag dit een beetje door met een blendkwast naar de binnenkant te vegen. Laat de lichte kleur echter wel overheersen. Als je vervolgens met een kohlpotlood of eyeliner tot 3 kwart een heel dun lijntje aanbrengt op de bovenste wimper rand, lijken je wimpers voller. Als je contactlenzen draagt is het Eye Care oogpotlood een goede keuze. Dit oogpotlood is speciaal gemaakt voor mensen die contactlenzen dragen. Daarnaast is dit oogpotlood hypo-allergeen, waardoor het ook zeer geschikt is voor mensen die snel gevoelige of allergische ogen hebben. Via 123Optic kun je dit oogpotlood gemakkelijk online bestellen.

Ogen groter laten lijken tip 3: krullende wimpers

Gebruik eerst een wimperkruller, krullende wimpers voorkomen een eventuele schaduw over je ogen. Schaduw maakt je ogen kleiner en laat dat nou net niet de bedoeling zijn! Zet vervolgens je wimpers goed aan met mascara. Begin aan de buitenkant van het oog en werk langzaam naar binnen toe. Als je de wimpers bij je ooghoek alleen even aan tipt, lijken ze groter. Voor lenzendrager is de Eye Care Volumizing Mascara ideaal. Deze mascara is speciaal gemaakt voor mensen die lenzen dragen, doordat de mascara geen deeltjes los laat.

Ogen groter laten lijken tip 4: trim je wenkbrauwen

Wenkbrauwen maken een enorm verschil. Ze kunnen je ogen op z'n mooist laten lijken, wanneer deze de juiste vorm en lengte heeft. De tijd van de dun getekende zwarte streepjes boven je ogen is echt voorbij! Volg onderstaande stappen om jouw wenkbrauwen er op haar mooist uit te laten zien.

Allereerst is het goed om te weten wat de juiste lengte van je wenkbrauw zou moeten zijn. Dit meet je door een potlood of lange kwast langs je neus naar boven te houden. Zo zie je precies waar je wenkbrauw moet beginnen. Hars of epileer de haartjes aan de onderkant. Verwijder te lange haren uit je wenkbrauw door tegen de haarrichting in je wenkbrauwen te borstelen en de uitstekende haren wat korter te knippen. Een beetje lichte oogschaduw onder de hoogste hoek van je wenkbrauwen laat je ogen groter lijken. Je kan je wenkbrauwen voller laten lijken door ze in te kleuren met een wenkbrauwpotlood, gel of poeder.

Ogen groter laten lijken tip 5: Kies de juiste lenzen

Je kan met make-up heel veel doen om je ogen groter te laten lijken. Maar de grootste verandering vindt misschien wel plaats met kleurlenzen. De Clearvision Classic Color kleurlenzen zorgen er niet alleen voor dat de eigen kleur in je ogen wordt versterkt, maar ook dat de rand om je iris donkerder wordt en iets groter. Je kan de lenzen op sterkte bestellen en iedere dag dragen of zonder sterkte en af en toe eens dragen.

Let op: Zet altijd eerst je lenzen in met schone handen voordat je make-up aanbrengt!

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze periodieke update met kortingen en tips en trucs en krijg een korting van € 5 op je eerste bestelling!