Torische lenzen corrigeren de ogen voor mensen met astigmatisme. Om de beste torische lenzen te vinden voor astigmaten hebben wij een test gedaan waarin een aantal torische daglenzen worden vergeleken. Met behulp van deze torische daglenzen vergelijking kun jij kijken of een bepaalde lens bij jouw ogen past.

Waarom kiezen voor daglenzen?

Daglenzen zijn een perfecte keuze voor vele mensen. Zo zijn ze ideaal voor mensen die een bril dragen en een actief leven hebben. Door daglenzen te dragen kunnen ze genieten van een helder en scherp zicht zonder dat je de hele tijd een bril draagt. Dit is vooral prettig tijdens het sporten en andere activiteiten. Ook hoeft dit type lenzen niet te worden schoongemaakt. Ze kunnen aan het einde van de dag worden weggegooid, waarna de volgende ochtend een nieuwe set lenzen wordt gebruikt. In deze test vergelijken wij daglenzen die een cilinder corrigeren.

Een groot voordeel van daglenzen is dat er binnen een dag nauwelijks afzetting op ontstaan. Ook zullen er minder bacteriën of irriterende stoffen op de contactlens zitten, doordat het uit een nieuw blister gehaald wordt en er elke dag een nieuw paar gebruikt wordt. Doordat er maar weinig vuil op de lenzen terecht komt zijn ze ideaal voor mensen met allergieën. Ook wanneer je hooikoorts hebt zijn daglenzen handig. Wanneer je last krijgt van de pollen, gooi je de lens weg en gebruik je een nieuwe set. Zo blijven de ogen fris, gezond en irritatievrij.

Wat doen torische lenzen?

Naast het compenseren van bijziendheid en verziendheid, kunnen torische lenzen de aberratie astigmatisme effectief corrigeren. Wanneer je astigmatisme hebt, is het hoornvlies gebogen. Hierdoor verandert de lichtinval in het oog. Normaal gesproken komt het licht in het oog samen als een punt. Wanneer iemand astigmatisme heeft, komt het licht in het oog samen als een soort staaf. Alhoewel vele mensen een lichte buiging van het hoornvlies hebben, compenseren de ogen dit meestal zelf. Bij een ernstigere vorm van astigmatisme moet de ametropie worden gecompenseerd door een bril of torische lenzen.

Torische daglenzen vergeleken in de test

In de test kijken we naar een aantal kenmerken. Zo is het belangrijk dat de contactlenzen een goed, stabiel gezicht geven. Ook is er gekeken naar of de torische lenzen comfortabel zijn en de ogen goed hydrateert gedurende de dag. Als laatste is er gekeken of de lenzen bijzondere specificaties hebben ten opzichte van de andere contactlenzen.

We vergelijken vier verschillende torische daglenzen:

1 Day Acuvue Moist for Astigmatism

De Acuvue lenzenlijn van Johnson & Johnson richt zich op het maken van comfortabele lenzen. Deze specifieke torische daglenzen zijn ontwikkeld om deze comfort te combineren met goede optische prestaties in een daglens. De lenzen gebruiken een speciaal design waardoor de contactlenzen stabiel blijven. Deze stabilisatietechnologie houdt in dat elke keer dat je knippert, de lenzen stabiliseren.

Ook beschikken deze contactlenzen over de LACREON® technologie. Dit bevochtigd de lenzen voor extra comfort. Deze technologie zorgt voor een langdurig vochtkussen en bevat smeermiddelen vergelijkbaar met het natuurlijke traanfilm. Het Tafilcon A-materiaal heeft een watergehalte van 58%. De 1 Day Acuvue Moist for Astigmatism lenzen kunnen de ogen corrigeren met een sterkte tussen -9,00 en +4,00. De cilinders worden gecorrigeerd tot -2,25. Het is een goede optie voor wanneer je graag een stabiele, comfortabele lens wilt.

Dailies AquaComfort Plus Toric

Zoals de naam al aangeeft, richt deze torische daglens van het merk Dailies zich op het draagcomfort. Hiervoor gebruiken zij meerdere technologieën. Deze zorgen voor stabiliteit en hydratatie. De pasvorm is dan ook ontwikkeld, zodat deze én stabiel op het oog blijven zitten, terwijl ze ook comfortabel zijn. Deze comfort komt door het gladde lensoppervlak.

Ook deze lenzen maken gebruik van het knipperend oog, alleen dan om het oog te hydrateren. De Blink-vochttechnologie laat vocht vrij wanneer het oog knippert, waardoor de ogen de hele dag gehydrateerd blijven. De torische contactlenzen maken ook gebruik van drie hydratatiecomponenten voor een goede bevochtiging. Als je op zoek bent naar een comfortabele lens, is deze lens dus een goede optie.

ClearVision Bio Fresh 1 Day Toric

Deze torische daglenzen van ClearVision zijn ontworpen met het unieke Hypergel™ en is geïnspireerd door de biologie van het oog. De contactlenzen gebruiken een Peri-ballasttechnologie waardoor het zicht voor astigmaten optimaal wordt. Met deze technologie zie je minder halo's en bij het knipperen, stabiliseren de oogleden de lenzen. Ook deze lens heeft dus een stabiel zicht en geeft ook nog een goed zicht bij slechte lichtomstandigheden.

ClearVision Bio Fresh 1 Day Toric daglenzen zijn tot 16 uur comfortabel te dragen. De lenzen hebben een watergehalte van 78%, wat zorgt voor frisse en gezonde ogen gedurende de dag. Met deze lenzen zul je dus niet snel het gevoel krijgen alsof de ogen uitdrogen. Door de dunne lensrand is er maar weinig contact met het ooglid. Hierdoor zul je bijna niet voelen dat de lenzen inzitten. Het zijn goede lenzen voor wanneer je zoekt naar lenzen die bij vele ogen passen en de ogen gezond houdt.

SofLens Daily Disposable for Astigmatism

Bausch & Lomb hebben ook een goede torische daglens ontwikkeld. SofLens Daily Dispoable for Astigmatism combineren een stabiel en helder zicht met comfort voor een voordelige prijs. Ook deze lenzen hebben dus een stabiel zicht. Ze zijn ook ontwikkeld om goed zicht te leveren bij slechte lichtomstandigheden.

De lenzen zijn vrij comfortabel. Ze hebben namelijk een bevochtigd oppervlak en zijn gemaakt van Hylafilcon B materiaal. Dit materiaal kunnen veel mensen goed verdragen. De lenzen hebben een hoog watergehalte van 59%. Het niet-ionische materiaal voorkomt eiwitafzettingen. Dit maakt deze lenzen bijzonder geschikt voor mensen met gevoelige ogen die toch 14 uur lang geen comfort willen missen.

De beste torische daglenzen

Het kiezen van de beste torische lenzen is voor iedereen anders. Omdat het een zeer persoonlijke keuze is, is het moeilijk om maar één type lenzen als beste torische daglenzen te bestempelen. Lenzen die zorgen voor stabiliteit, comfort, hydratatie en goed zicht zijn ideaal voor astigmaten. Zo kunnen de lenzen goed de kromming van het hoornvlies corrigeren en is het mogelijk de lenzen gedurende de dag te dragen. Torische daglenzen moeten, net als andere torische producten, door de oogspecialist worden aangepast. De oogspecialist kan ook goed advies geven over welke torische daglenzen goed bij jouw ogen passen. Je kunt in ieder geval de vier geteste lenzen voorleggen bij de oogspecialist. Deze kan dan kijken of zij bij jouw ogen passen. Daarna kun jij goedkoop online jouw torische daglenzen bestellen.

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze periodieke update met kortingen en tips en trucs en krijg een korting van € 5 op je eerste bestelling!