Uw opticien heeft mogelijk de nieuwe soorten contactlenzen op de markt genoemd; Siliconenhydrogel. Wat is het verschil tussen siliconen hydrogel en normale zachte contactlenzen? En is het echt beter?

Van welk materiaal zijn reguliere contactlenzen gemaakt?

Contactlenzen zijn een populair alternatief voor een bril voor degenen die hun visie willen corrigeren zonder het gedoe van brillen. Maar heb je je ooit afgevraagd waar deze kleine lenzen van zijn gemaakt? Welnu, het antwoord is eenvoudig: normale contactlenzen zijn meestal gemaakt van een soort plastic genaamd Hydrogel. Dit materiaal is zacht en flexibel, waardoor de lenzen kunnen voldoen aan de vorm van uw oog voor een comfortabele pasvorm. Hydrogellenzen zijn ook permeabel, wat betekent dat ze zuurstof doorgaan naar uw ogen, wat belangrijk is voor het handhaven van gezonde ogen.

In de afgelopen jaren is er echter nieuw en innovatief materiaal geïntroduceerd in de wereld van contactlenzen: siliconen hydrogel. Dit materiaal combineert de zachtheid en flexibiliteit van hydrogel met de extra voordelen van siliconen, zoals verhoogde zuurstofpermeabiliteit en duurzaamheid. Siliconen hydrogellenzen hebben ook minder kans om je ogen uit te drogen, waardoor ze een geweldige optie zijn voor degenen die aan het droge oogsyndroom lijden. Dus als u op zoek bent naar contactlenzen, overweeg dan om de nieuwste en grootste in lenstechnologie te proberen met siliconenhydrogellenzen.

Wat is siliconenhydrogel in contactlenzen?

Siliconenhydrogel is een soort materiaal dat wordt gebruikt in contactlenzen dat een revolutie teweeggebracht heeft in de manier waarop we de wereld zien. Het is een combinatie van siliconen en hydrogel, waardoor het ongelooflijk ademend en comfortabel is om te dragen. De siliconencomponent zorgt ervoor dat meer zuurstof door de lens gaat, wat betekent dat je ogen minder droog en geïrriteerd aanvoelen. Bovendien maakt de hydrogelcomponent de lens zacht en flexibel, zodat deze voldoet aan de vorm van uw oog voor een perfecte pasvorm.

Vóór siliconenhydrogel waren contactlenzen gemaakt van materialen die niet veel zuurstofstroom mogelijk maken, wat zou kunnen leiden tot ooginfecties en ongemak. Maar met siliconenhydrogel kunt u uw contacten langere tijd dragen zonder zich zorgen te maken over de gezondheid van de oog. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende recepten en kleuren, zodat u het perfecte paar voor uw ogen en stijl kunt kiezen. Dus als u op zoek bent naar een comfortabele en innovatieve manier om de wereld te zien, overweeg dan om siliconen hydrogel contactlenzen uit te proberen. Je ogen zullen je bedanken!

Zijn siliconen hydrogel contactlenzen beter dan reguliere contacten?

Siliconen hydrogel contactlenzen hebben verschil gemaakt in de wereld van contactlenzen. Maar zijn ze echt beter dan reguliere contacten? Laten we dat eens van dichterbij bekijken.

Ten eerste worden siliconenhydrogellenzen gemaakt met een materiaal dat meer zuurstof naar het oog kan passeren. Dit betekent dat je ogen comfortabeler en minder droog aanvoelen, vooral als je je lenzen gedurende lange tijd draagt. Bovendien kan de verhoogde zuurstofstroom ooginfecties helpen voorkomen.

Ten tweede zijn siliconen hydrogellenzen duurzamer dan reguliere contacten. Ze hebbem minder kans om te scheuren of te breken, wat betekent dat je ze langer kunt dragen zonder ze zo vaak te moeten vervangen.

Over het algemeen zijn siliconen hydrogelcontactlenzen een geweldige keuze voor iedereen die een comfortabelere en duurzame contactlenservaring wil. Dus als je het zat bent om met droge, ongemakkelijke ogen om te gaan en je lenzen constant te vervangen, is het misschien tijd om siliconen hydrogellenzen te proberen.

Conclusie

Siliconenhydrogel contactlenzen zijn een nieuw en innovatief materiaal dat de zachtheid en flexibiliteit van hydrogel combineert met de extra voordelen van siliconen. Ze laten meer zuurstof doorgaan naar het oog, waardoor ze comfortabeler en minder snel droog of ooginfecties veroorzaken. Ze zijn ook duurzamer dan regelmatige contacten, waardoor ze een geweldige keuze zijn voor degenen die hun lenzen gedurende lange tijd dragen.

Als u op de markt bent voor contactlenzen, overweeg dan om siliconenhydrogellenzen uit te proberen voor een comfortabelere en innovatieve ervaring. Er zijn verschillende recepten en kleuren beschikbaar om uit te kiezen. Het is belangrijk om uw opticien te raadplegen om te bepalen of siliconenhydrogellenzen de juiste keuze voor u zijn.

Siliconen hydrogelmaterialen hebben een revolutie teweeggebracht in de wereld van contactlenzen en bieden een comfortabelere en duurzame optie voor degenen die hun zicht willen corrigeren zonder het gedoe van de bril. Het is belangrijk om prioriteit te geven aan de gezondheid van het oog en een professional te raadplegen om de beste optie voor u te bepalen.

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze periodieke update met kortingen en tips en trucs en krijg een korting van € 5 op je eerste bestelling!