Contactlenzen draag je over het algemeen om je zicht te verbeteren. Helaas kan het ook voorkomen dat je minder scherp ziet met lenzen. Meestal kun je wazig zien met lenzen, wanneer je weet wat de oorzaak is, zo verhelpen.

Wazig zicht kan dus om verschillende redenen ontstaan, van verkeerde reiniging tot aan een verandering in sterkte of je lenzen verkeerd dragen. Per oorzaak zijn er ook maatregelen te treffen om wazig zicht te voorkomen of te verhelpen. Enkele oorzaken en oplossingen voor het wazig zien met lenzen bespreken wij hier verder.

Wanneer je last hebt van wazig zicht met lenzen raden wij je aan een afspraak te maken bij een opticien. De opticien kan de exacte oorzaak vaststellen.

Oorzaken en oplossingen voor wazig zien met lenzen

1. Eiwitaanslag op lenzen / lenzen schoonmaken

Wazig zicht met contactlenzen kan ook worden veroorzaakt door bepaalde eiwitten, enzymen en andere bacteriën die overmatig op de lens worden afgezet. Het is daarom erg belangrijk dat je je lenzen op de juiste manier reinigt en bewaart. Doe jij dit niet heel secuur? Dan is het belangrijk om de dagelijkse zorg voor je contactlenzen te veranderen. Bekijk hier ons stappenplan lenzen schoonmaken en onderhouden.

Speciale verzorgingsproducten voor contactlenzen en lenzenvloeistof zorgen ervoor dat de afgezette enzymen en eiwitten van het lensoppervlak worden verwijderd. Een alles-in-één lenzenvloeistof is dan een goede keuze, zoals de Clearvision Multi Purpose Solution. Het is ook van groot belang dat je altijd voordat je je lenzen in- of uitdoet, je handen grondig wast.

2. Bril en lenzen / wazig zicht door bril en lenzen afwisselen

Veel contactlensdragers schakelen 's avonds over op een bril. Dit betekent vaak dat ze even kort wazig zien. Dit heeft meer te maken met de hersenen, aangezien je even moet wennen aan de verandering. We moeten niet vergeten: het beeld dat we zien is als het ware in ons brein samengesteld. Om wazig zien door afwisseling van bril en lenzen te voorkomen, moet je 's avonds wat vaker wisselen. Op deze manier worden de hersenen getraind en raken ze relatief snel gewend aan de verandering.

3. Onjuiste sterkte / oogmeting uitvoeren

Contactlenzen zijn verkrijgbaar in talloze variaties en van tientallen fabrikanten. Een oorzaak van wazig zicht kan simpelweg zijn dat je niet de juiste sterkte lenzen draagt. Doordat je oogsterkte langzaam verandert, merk je het meestal niet meteen op. Daarom raden we je aan om langs een opticien te gaan voor een oogmeting. De opticien zal je lenssterkte bepalen, waarna je met het recept je lenzen bestellen voordelig online kan doen!

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze periodieke update met kortingen en tips en trucs en krijg een korting van € 5 op je eerste bestelling!